Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Pinokyo basın

Pinokyo basın
 

Emekli olduktan sonra günlük basını daha düzenli ve geniş çerçeveli takip eder oldum. Hele internetten gazete okuyabilmek gibi bir nimet elimdeyken takip etmemek yazık olurdu. Bir konuya özellikle eğilmeye başladığınızda iyi yönleri gibi kötü yönleri de gözünüze batmaya başlıyor.

İnanın anlamakta güçlük çekiyorum bazen: Fenerbahçe spor kulübü Başkanı Aziz YILDIRIM FB TV'de canlı yayında çıkıp anlattı " Henüz transfer dönemi başlamadan altmış küsür futbolcuyu bizim kulübe transfer etti basın mensupları. Bunlardan bazıları 30-40 milyon Euro değerinde. Akıl var mantık var. Nasıl yapabiliriz bu transferleri?"

Anlayana çok şey söyledi. Anlayana tabii. Anlamadı bizim basın. Transfer haberlerini abartarak, çeşitlendirerek ve artırarak sürdürdüler. Aynı şeyi Galatasaray'a, Beşiktaş'a ve diğer takımlarımıza da yaptılar. Kulüplerimiz basının bu saçma sapan asparagas haberlerini kendi internet sitelerinden resmen yalanladılar. Basın uslanmadı tabii. Transfer haberleri tam gaz devam.

Son günlerin güncel olayı Ergenekon davası... İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın canlı yayındaki dava ile ilgili açıklamalarını takip etmişsinizdir. " Dava ile ilgili olarak basında çıkan haberlerin bir çoğu gerçeği yansıtmamaktadır." Haydaaaaa! Yahu bu yalancı olanlar spor muhabirleriydi, güncel olayları yazanlar da mı aynı?
Demek ki aynı imiş. Koskoca İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı söylüyor.

Peki siyaset yazan gazeteciler? Valla CHP sözcülerine göre gazeteler hükümet tarafında, Hükümete göre gazeteciler iktidarın altını oymaya çalışıyorlar. Tüm haberleri yalan yanlış ve taraflı.

EYYY BASIN!

Tüm bunlardan anladım ki sizin yatacak yeriniz yok. Hani İtalyan yazar Carlo COLLODİ'nin bir çocuk romanı var "PİNOKYO". Onun gibi yazdığınız her yalan haberde burnunuz biraz uzasaydı Bab-ı Ali uzun burunlular ülkesi olarak tanınırdı.
Bu kadar insan "Bunlar yalancı " diyorsa vardır bir doğruluk payı. Lütfen bu mesleğin onurlu temsilcilerine ve "Basın Etik Kurulu'na " sesleniyorum. Kendi içinizde bir oto kontrol sistemi kurarak yaptırımlar uygulayın. Gazetecilik mesleğinin masa başında haber uydurmak, salt iri puntolarla uyduruk haberle gazete satmak olmadığını öğretin artık şu pinokyolara...

 
Toplam blog
: 11
: 1597
Kayıt tarihi
: 17.12.07
 
 

Çok sevdiğim askerlik mesleğinden 25 yıllık hizmet sonrası 2007 yılında kendi isteğimle emekliye ..