Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Pippa Bacca, sana bütün kalbimi veriyorum...

Pippa Bacca, sana bütün kalbimi veriyorum...
 

Pippa Bacca, sana bütün kalbimi veriyorum...


Senin ne yapmak istediğini anlıyor, önünde saygıyla eğiliyorum.

Haber bütün sinir hücrelerimi boşalttı. Değişik, farklı ve sıradışılığa yollarda bile tahammül yok... Lanet olsun... Bu şerefsizin, 10 yıl sonra yasalardan doğan boşluktan dolayı veya afla tekrar dışarı çıkacak olması midemi bulandırıyor... Umarım hapishanelerde ona uygun bir karşılama yaparlar, layık olduğu cezayı görür...

Bu tür davaların gelecekteki hukuk sisteminde "af"fa girmemek kaydıyla, "halk jürisi"nin karar verdiği ve devletin ceza üzerinde bir tasarrufunun olmadığı "af vb", sadece cezayı uygulamakla yükümlü olduğu bir sisteme dönüşmesini umuyor ve istiyorum.

Bu yolla da hukuk sistemi adı verilen ve karar vericilerin ve egemenlerin elinde oyuncak olan sistemi bir kez daha sorgulamış oluruz. Bir şey yapan yaptığı şeyin o anki yazılı yasalardaki karşılığını aldıktan sonra bu bir başka karar veren tarafından değiştiriliyor ise burada ceza ve deneyimden söz edilemez.

Devlet doğrudan taraf olmadığı konularda, alınmış kararlar için tasarruf hakkını kullanması kendisinin varlık nedenini de zayıflatmaktadır. Geçici yöneticilerin, seçilmişlerin kişisel ve örgütsel çıkarlar elde etmek, toplumsal yalakalık vb nedenlerle hukuk, ceza ve cezanın uygulanması konularında karar değiştirmeleri ve bunların geriye yönelik uygulamaları halkta infial uyandırmaktadır.

Bu tür suçlarda sadece hakimlere dayalı kararlar yerine, olayın gerçek tarafı olan halktan da kararın verilmesi aşamasında jürilik yapması istenebilir. Bunun sakıncaları olması muhtemel ama bugünkü uygulamanın sakıncaları olmadığını kim iddia edebilir?

Halkın kendisine yönelik tehditlerde seçilmiş temsilcileri aracılığı ile hukuk süreçlerine katılması -bazen yanlış olsa bile- kararlara katılması deneyim ve güveni artıracaktır.

En azından bu tür ve seçilmiş bazı suçlarda gelecekte hukuk sistemine "Halk Jürisi"ni sokmak yeni bir dönemi başlatabilir, cezanın caydırıcılığını artırabilir.



Haber ayrıntısı: (Hürriyet)
Pippa Bacca adıyla tanınan sanatçı, arkadaşı Silvia Moro ile barış mesajı vermek için gelinlik giyerek 4 Mart 2007’de Milano’dan yola çıkmıştı. İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden karayoluyla otostop yaparak Tel Aviv’e ulaşmayı hedefliyorlardı. 19 Mart’ta İstanbul’da birbirinden ayrılan iki kadın, farklı yollardan Beyrut’ta yeniden buluşmayı planlamışlardı. 31 Mart’ta İstanbul’dan İtalya’daki erkek arkadaşına SMS atan Lombardialı ressam Piero Manzoni’nin torunu Pippa Bacca en son Gebze’de görülmesi üzerine aramalar burada yoğunlaştırılmıştı.
 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..