- Kategori
- Ben Bildiriyorum
Pirinç

Konumla ilgili olduğu için bu resmi koydum.
Son günlerde pirinç ve değişik tahılları bulmakta güçlük çekiyoruz. Bunda çiftçilerin değil, gemilerin suçu var. Ne için limana yaklaşmak için fiyatların artmasını bekliyorlar. Yakında insanlık bir pirinç için birbirini yiyecek. Bir kırıntı için savaşacak. Ama gmilerin umrunda değil. Onlar kar sağlama amacında.
Bence artık halkın ayaklanması lazım. Hükümetin bu konuda yasak getirmesi lazım abuk sabuk işlerle uğraşmak yerine. Geçen gün anneme sordum: "Anne pirinci kaça aldın"diye. Annem 7, 5 YTL'ye aldım dedi. Eskiden olsaydı bu fiyatın yarısından çok daha az olurdu.
Bence pirinç stoğu yapmalıyız. Bulgur stoğu yapmalıyız. Makarna stoğu ve daha bir çok tahılı stoklamalıyız. Yoksa yakında tek derdimiz açlık ve susuzluk olacak. Düşünsenize bir. Hem küresel ısınma hem de kıtlık. Ben deliye döner, yamyama dönüşürüm. Artık şişmanlar bize lezzetli, kanlı bir et gibi görünür. Zayıfların kemiğinden de çorba
yaparız akşama.
Bizim halkımız bu işe bir el atabilir. Hatta isteseler tekneleri olan gemilere yaklaşıp içindekileri ikna bile edebilir. Neden olmasın ki?
Aslına bakarsanız bu konuda bile bir dernek kurulabilir. Devlet bizim bu ihtiyacımızı karşılayamıyorsa bir dernek kurulabilir. Belki de bir vakuf kurulabilir. Ama her ne olursa olsun, lütfen şu soruna bir çare bulalım.
Buradan gemilere ve içindekilere sesleniyorum: "Lütfen limanlara yaklaşın fiyatların yükselmesini bekleyip te olması gerekenden 10-15 gün geç yaklaşmayın limanlara.
İyi günler!