Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

25 Mart '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Piyaz

Piyaz
 

Biliyorsunuz kuru fasulye tam bir protein deposu. İçertiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten hiç bir farkı yok. Bu yüzden vejetaryenlar için de bir alternatif.

Kemik yapısını güçlendiriyor, sinirleri kuvvetlendiriyor. Yanlız dikkatli pişirilmezse vitamin ve mineral değerlerinde ciddi kayıplar oluyor.

En az 8 saat suda bekletilmesi, bekletildiği suyun dökülüp yeni suyla haşlanması ve haşlanırkende köpüğünün alınması gerekiyor. Böylece gaz yapmasını da önlemiş oluyoruz.

Köfte - piyaz...  Muhteşem ikili;

Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye

1 adet havuç

1 adet kırmızı biber

İnce kıyılmış maydanoz

İnce kıyılmış dereotu

1 adet kırmızı soğan

1 yemek kaşığı sumak

Zeytinyağ

Sirke

Nar ekşisi

Tuz

2 adet katı haşlanmış yumurta

zeytin

Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatıp, haşlayın. Büyük bir kaseye alın. Havucu rendeleyin, kırmızı biberi ince ve küçük şeritler halinde doğrayın, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, piyazlık doğranmış kırmızı soğanı* da ekleyip, sumak, tuz, sirke, nar ekşisiyle hazırladığınız sosla karıştırın. Servis tabağına alıp dilimlenmiş yumurta ve zeytin ile süsleyin.

Afiyet olsun!

*Eğer piyazı hemen servis etmeyecekseniz soğanı koymayın derim. Servis sırasında ekleyin.

Not:

-      Ben fasulye ve nohutu çokça ıslatıp, kullanacağım kadarını haşlıyorum. Kalanının ise suyunu süzüp, buzdolabı poşetine koyuyorum ve derin dondurucuya kaldırıyorum. Aniden birşey yapacağım zaman ıslatmak için beklememiş oluyorum.

 http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 82
: 1860
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..