Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

PKK, HDP nin kuyusunu kazıyor

PKK, HDP nin kuyusunu kazıyor
 

Siz sağ kalırsanız gene tarlaya


Eminim ki HDP yöneticilerinin birçoğu da bu durumun farkında. Etnik yapıya dayalı siyasetten ayrılıp tüm ülkenin partisi olacağı vaadiyle gerçekten de barıştan, demokrasiden yana ve özellikle sol seçmen tercihiyle kendi tahminlerinin üzerinde aldıkları destek bir anlamda PKK nın da tasfiyesi talebini ifade ediyordu. 30 yıllık eski model mücadele olan ve artık çağdışı kalmış terörün hiçbir getirisi olmadığı ve var olan tüm sorunların maslarda konuşularak çözülmesi gerektiği mesajını da içeren HDP desteği PKK ye olan gereksinimi de dışladı.

Yurttaşın masaya davet ettiği Kürt siyasetinde PKK kendisine yer olmadığını anlaması da, HDP için daha seçim sonrası taze havada verdikleri düzenin partisi olma ithamlarından okunuyordu.

Görünen o ki ailesini yuvasını terk etmiş geriye dönecek bir hayatları kalmamış olan PKK liderleri 30 yıllık mücadelenin kendileri dışında masada çözülmesinden yana olamayacak.

Tam da barışa büyük umutlar bağlanmışken, hem PKK hem de bu seçim yarışında HDP nin atağı ile tek başına iktidar olanağını kaybetmiş iktidar partisinin sonuçlardan memnun olmaması, barış yerine yeni bir iç savaşın fitilini ateşleyen neden oldu.

Kısacası Kürt milli hareketinde önderliği HDP ye bırakmaktansa beslendikleri savaşı tercih edecek olan PKK bence HDP nin önündeki en büyük sorundur.

Neredeyse HDP nin kapatılması için var güçleriyle çalışırken altı milyon seçmenin istek ve iradesini de hiçe saymaları, barışın kendi sonlarına neden olacağı bencil bilinçleri nedeniyledir.

Aynı tarlada çalışan çocukları ayırıp, birbirlerinin  katili yapmak anaları ağlatmaktan başkaca bir işe yaramadı, yaramayacaktır.  

Nusret Atayman

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..