Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Pkk bitiyor mu

Pkk bitiyor mu
 

İki ay öncesine kadar sıradan hale gelen şehit haberlerinin ardından alınan önlemin bu günlerde verimini almış durumundayız. Bugüne kadar askerin operasyonlara çıktığı haberlerin yerine artık yetişmiş özel harekatın öncülüğünde operasyonların yapılması sonucunu verdi.

Alınan istihbari bilgileri doğrultusunda yapılan nokta operasyonlarda Pkk’nın bölge sorumluları ele geçirilmesi, mağaraların gün yüzüne çıkması Pkk’nın asıl planlarını bozdu. Şimdiye kadar bu kadar ciddi manada profesyonel şekilde operasyonlarda yoksunduk. Doğuda da bugüne kadar dağda PKK'ya karşı yapılması gerekeni bugün özel hareket yapıyor.

Bugüne kadar bu tür, sonuç verici baskınların olmaması akla şu soruyu getiriyor? Neden bugüne kadar dağda askerlerin yaptıkları operasyonlarda etkili olunamıyor sürekli şehit haberleri ile kamuoyu çalkalanıyordu? İstihbari bilgi sıkıntısı mı vardı yoksa Pkk’lıların bulundukları yerin koordinatları mı yanlış veriliyordu? Maalesef hem istihabari hem de koordinatların yanlış verilmesinden sonuç alınamıyordu.

Kamuoyunda paylaşılan koordinatların yanlış yönünde verilmesi günlerce çok tartışıldı. Oralara yerleşmiş kişilerin inisiyatif doğrultusunda belli başlı kişilere hizmet etmek uğruna masum kişilerin canları yandı. Belli bir süre kimse sesini çıkaramadı. Canları acıyan anneler lanetlediler Pkk’yı, yalnız bilmedikleri bazı şeyler vardı…

Köylerin kırsal kesimindeki mağaraların ortaya çıkması, bölge sorumluluların ele geçirilmesi, mühimmatların el koyulması Türk milleti adına sevindirici bir durumdur. Profersyonel birliklerin yerinde ve başarılı operasyonlarla birtakım eylemleri başlamadan sona erdirmeleri, kamuoyunun takdirini kazanmış durumdadır.

Güneydoğu Anadolu insanının beklediği an da bu dönemdir. Çünkü düzenlenen organize operasyonlardan başarı ile sonuç alınması halkın da güvenini kazanarak devletin sahip çıktığını anlayan halk devlete yardım etmektedir. Kendilerini tehtid edenlerin, acı çektitenlerin şimdi hesap verme zamanı şimdidir diyerek gerekli mercilere şikayetleri bulunduklarından yerleri kolay belirlenmesi sonucunda olaylardan başarılı bir sonuç elde edilmektedir.

Harekatın özellikle Bingöl, Siirt, Muş, Şırnak, Diyarbakır gibi merkezi illerden yönetilmesi bu yerlere ciddi manadan önem verilerek özel harekat bu yerlerde görevini yapmakta.

Ağır yara alan Pkk boş durmayarak büyük illerde halka karşı saldırılar yaparak etrafa saldırmaya çalışacak. Hedeflenen proje Güneydoğu Anadolu Bölgesinden PKK'yı sınır dışı etmek. Belki zaman alacak ama o günler de gelecek.

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..