Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

PKK duvarı/Eskiden bize Çin Seddi yapılırdı; bir gün bizim de Çin Seddi yapacağımız aklıma gelmezdi

PKK duvarı/Eskiden bize Çin Seddi yapılırdı; bir gün bizim de Çin Seddi yapacağımız aklıma gelmezdi
 

Türkiye güvenlik nedeniyle güneydoğu sınırına duvar örüyor… Hem de geçilemez cinsinden. Geçilir de kolay değil. Aslında geç kalınmış bir şey. Terörün başladığı zamanlarda olsaydı çok işe yarardı. Hem PKK’lı gençler ölmezdi hem de askerlerimiz. Sınırdan geçişler bu kadar kolay olmazdı. Kim düşündü, daha önce niye düşünmedi bilmiyoruz. Ancak yıllar önce yazdığımız yazılarda gerekirse sınıra adım başı karakol yaparım demiştim.

Böyle terör olaylarında teröristleri öldürmek değil de terörü zorlaştırmak lazım. Öldürmek kolay, gönder uçakları Kandil’i tarasın. Ki öyle yapıldı zaten, ölümlerin sayısı 50 bine yaklaştı. İran’a kadar güney sınırımızı aşılmaz Çin Seddi duvarlarla kapamaya kalksak ne kadar masrafımız olurdu? 100 milyar dolar? Ama 400 milyar dolarımız gitti. Yapılması imkânsız diye mi düşünüldü. Görüyoruz, yapılıyor işte.

Irak’tan, Suriye’den kaçan elini kolunu sallayarak Türkiye’ye girdi. PKK’ymış, IŞİD’miş, El Kaide, El Nusra… Çok uzun bir sınır. Kontrolü güç. Üstelik o taraflarda pek barış da yok. Barıştan da anlamıyorlar zaten. PKK’nın zaten niyeti belli. Yani aslında duvar senin tek çaren. Ben güçlüyüm yakarım keserim dedin ihtimal. Konuya böyle yaklaşılmaz. Evet, yakarsın kesersin ama yakılan kesilen kim. Sonuçta yanlış yola düşmüş insanlar, illa ölmeleri mi gerekiyor. Devir değişti, eskiden bize (Türklere) Çin Seddi yapıyorlardı; şimdi biz mecbur kaldık. Hayırlısı olur inşallah!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..