Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

PKK'lıların Aktütün baskını

Aktütünde askerlerimiz neden şehit düştüler?

07. 10. 08 tarihli Milliyet gazetesinde Aktütün karakoluna PKK'lılar tarafından yapılan baskın hakkında orada görevli olan jandarma Mehmet Tokmak şunları söylemiş: "İlk çatışma Perşembeyi Cumaya bağlayan gece saat 24.00 sıralarında çıktı... Çatışma sabaha kadar sürdü... Sabah çatışma durdu… Öğle saatlerinde teröristler yeniden saldırıya geçti. Başımızı kaldıramıyorduk, destek de geç kalmıştı... Kabus gibiydi, gözümüzü açamıyorduk. Yardım geldiğinde tüm arkadaşlarım ölmüştü.

Orada şehit olanlar sadece tek bir uzun namlulu silahlatan çıkan şarapellerle hayatlarını kaybttiler.

Ben 1987 yılında Manş denizinin batısında İngiltereye ait Geurnsy adındaki küçük bir adaya gittim. Adanın kuzey tarafı sarp kayalıklarlardan oluşmuş. İkinci dünya savaşında Almanlar buraya denizden 100 metre yüksekte en az 75 santim kalınlığında, belki yüzden fazla askerin barınabileceği, tahminen çelikle karışık betondan çok sağlam hem gözetleme ve hemde müttefiklere karşı koymak için barınak ( Bunker) yapmışlar. Bu barınak hala orada duruyor. Müttefikler denizden ve havadan bu barınağı her türlü silahla ateş altına almışlar. İsabet eden topların, kurşunların, şarapnellerin binlerce izini duvarlarda gördüm, ama barınağı müttefik kuvvetleri tahrıp edememişlerdi. En ufak bir çatlak dahi yoktu. Askerlerini Almanlar böyle korumuşlardı.

Aktütüne gelince 5 defa taarruza uğramışken karakol tepelerde değil, dağın eteğine yapılmış ve TV görüntülerine bakılırsa adeta bir gecekondu manzarası arzediyor.

Devlet 30 yıldır nerede? Bakanların emirlerine bir milyon dolardan aşağı olmayan zırhlı mercedesler ve devletin üst düzeyindeki bürokratlarına Almanyada dahi olmayan bir savurganlıkla makam arabaları tahsis edilirken, vatandaşlar hastane kapılarında sürünürlerken, parti başkanlarının millete seçtirdikleri milletvekilleri ve ailellerine hayat boyu TBMM kasasından sağlık giderleri ödenirken, 65 yaşına kadar çalışan bir memur 500 - 600 YTL emekli maaşıyla perişan hale getirilirken, buna karşın, iki yıl milletvekilliği yapmış birisi yüksek maaşla emekli olurken, devletin bütün bu haksız ve adaletsiz harcamaları karşılayacak parası var, ama bu ülke için PKK ya karşı canlarını siper etmiş gencecik evlatlarımıza, Almanların yaptırdıkları gibi bir kışla, bir karakol yaptırmak için aynı devletin parası yok. Ne hazin!

I- Eğer askerlerimizin 5 defa teröristler tarafından basıldığı Aktütünde, Almanlarınki gibi sağlam bir barınakları veya karakolları olsaydı, bu vatan uğruna canlarını verenler, bugün hayatta olacaklardı.

2- PKK'lılar baskından evvel katırlarla ağır silahları o civara yerleştiriyorlar ve perşembe gecesi hücuma geçiyorlar ve güpegündüz, cuma günü karakolu ateş yağmuruna tutuyorlar ve bu baskın 9-10 saat devam ettikten saatler sonra jetler ve helikopterlerin gelmesiyle sayıları 300- 350 tahmin edilen bu teröristler, o sarp kayalı dağlık bölgede sadece 32 ölü bırakıp birden bire buharlaşıyorlar. Bütün bu olanları ne askeri stratejiyle ne de dost saydığımız ABD nin olumlu bir istihbaratıyla ve ne de karakolun basit yapısıyla izah etmek mümkündür.

Unutulmamalıdır ki, ABD büyük Ortadoğu projesini gerçekleştirmekte devam ediyor ve Barzaniyi koruyup bir Nato devleti olan Türkiyeyi hiçe sayıyor. Hazin olan şey, Türkiyenin bugünkü başbakanı ülkemizi bölmeye yönelik bu büyük Ortadoğu projesinin altına EŞBAŞKAN olarak imza atıyor.

 
Toplam blog
: 3
: 472
Kayıt tarihi
: 08.10.08
 
 

1931 doğumluyum. Önce Ankara askeri tıp okuluna girdim ve 4. üncü sınıftan ayrılarak tıp tahsilimi s..