Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

PKK'nın saldırıları niye mi arttı?

PKK'nın saldırıları niye mi arttı?
 

PKK


PKK terör örgütü son zamanlarda saldırılarını artırdı. Özellikle seçim süreci ile başlayan bu saldırıların şiddeti şu günlerde doruğa ulaştı diye biliriz. Peki bu neredeyse her gün şehit vermemizin sebebi ne... Herkesin merak ettiği bir konu budur. Bunun üzerinde Başbakanın BDP’nin yemin krizini hiç umursamayışı olabilir. Kürtlerin farklı çıkar peşinde olma hayallerini söndürmesi de. Ama bence bu olayın birde diğer perdeleri var. Mesela Türkiye’nin son dönemlerdeki gücüdür.  

 

Yıllardır bazı güçler, hatta davalar ile çıkıyor ki içimizdeki bazı güçler Türkiye’nin güçlenmesini, Osmanlı dönemlerine dönmesini felaket olarak görüyor. Bu felaketten kurtulmanın en kolay yolu ise Türkiye’nin maddi olarak milyonlarca parasını, manevi olarak da binlerce şehidini verdiği terördür. Terör yolu ile Türkiye’nin ayağına prangalar bağlanacak ve hareket kabiliyeti azaltılacaktı ve bunu yıllardır yaptılar yapıyorlar.  

 

Ama son dönemde bu iyice arttı. Sebep ise Suriye’nin durumudur. Bölgenin güçlü devleti Suriye’ye girdiği zaman muhakkak ki daha da güçlenecek ve yoluna devam edecektir. Tarih bize bu konuyla ilgili pek çok tecrübe sundu. Bölgenin bir gücünün başarısını hiçbir zaman diğer güç istemez. Nitekim geçenlerde İran sözcüsü Türkiye’nin müdahaleci tavrını eleştirdi. Murat Karayılan’ın önce yakalandı denmesi, sonra bunun yalanlanması sizce garip değil mi?  

 

Sonuç olarak birileri Türkiye’nin ilerleyişini durdurmak için yine PKK kozunu oynuyor. Oynuyor ama bilmiyor ki bu sefer karşısında eski Türkiye yok. Bu onların zararına olabilir. Çünkü PKK’dan tamamen kurtulmuş Türkiye tahmin edemeyecekleri kadar güçlü olur.  

 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..