Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

PKK tasfiye oluyor

PKK tasfiye oluyor
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bağdat ziyareti gerek Türk-Irak ikili münasebetlerinde ve gerekse yirmi beş senelik bir zaman zarfında Türkiye’de illegal faaliyette bulunan PKK Terör Örgütü konusunda ülkemiz açısından müspet bir netice ile nihayete ereceğinin emarelerini bize vermekte.

Yıllardır ülkesinin kuzeyinde faaliyet gösteren PKK Terör Örgütü ile alakalı ayak direyen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve aynı hususta ülkemizle neredeyse savaş durumuna gelen Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Başbakanı Neçirvan Barzani bu kez örgütün topraklarını terk etmesi ve silah bırakması husususun da güçlü mesajlar verdi.

2007’de ki Dağlıca Krizi sırasında “Türkiye’ye bir Kürt kedisi bile vermeyiz” diyen Celâl Talabani’nin bir süreden beri PKK’ya yönelik sert sözlerinin sebebi bu ziyaretle aleniyete dönüşmüş durumda.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve hükümet yetkililerinin “Af gündemimizde yok” dese de seçim sonrası bu mevzuu da yasal teşebbüslerin başlamayacağının garantisi yok.

Zaten bir süre önce Kürtçe TV ve Kürtçenin Üniversitelerde müfredata girmesi hususunda ki hükümetin çalışmaları ve faaliyete geçmesi de malum Bağdat Ziyareti’nin ipuçlarını veriyordu, aslında.

Buna Bölgesel Kürt Yönetimi’ni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Kürdistan” diye telaffuz ve tarif etmesi de dâhildir.

Evet, Türkiye bu ziyaretle Bölgesel Kürt Yönetimi ve Merkezi Irak Hükümeti ile münasebetleri hususunda bir kırılma noktasını gerçekleştirmiştir.

Artık Türk-Irak münasebetleri bu ziyaretle yeni bir başlangıca imza atıyor. Bundan sonra da iki devletin birçok alanda işbirliğine gitmesi muhtemeldir.

Bunlardan birisi de geçenlerde İstanbul’da toplanan “Dünya Su Platformu” sırasında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşen yetkililerin Fırat ve Dicle Nehirleri’nde ki suyun ticari kullanıma açılması hususunda ki kararı.

Dünya Su Platformu’nun neticesi Cumhurbaşkanı Gül’ün Irak ziyareti ve bu ziyaret sırasında Bölgesel Kürt Yönetimi hususunda ki “Kürdistan” açıklaması aslında PKK mevzuunda Türkiye ve Irak arasında varılan mutabakatın alametlerini gösteriyor bizlere.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..