Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Egzersiz
 

Plaj vücudu nasıl yapılır ?

Plaj vücudu nasıl yapılır ?
 

plaj vucudu,vücut geliştirme


Plaj Vücudu Nasıl Yapılır ?

Hepimiz yazın plaja çıktığımızda karşı cinsimizin gözlerini üzerimize çekmekten eminim ki büyük bir zevk duyuyoruzdur. Bu aslında hasat zamanının tersidir. Biz hasat etmek için ürünlerimizi kış boyunca vücudumuza ekiyoruz ilgileniyoruz. Yazın sıcağın tavan yaptığı zaman da bunun meyvesini elbette plajlarda toplamak istiyoruz. Bu sayede bir sonraki kış sporumuza daha büyük bir motivasyon ile adepte olabiliyoruz. Peki Plaj vücudunu nasıl yapabiliriz bunun için hangi spora yönelmek gerekir ? bu yazımızda kısaca bunlara cevap vermeye çalışacağız.


En basit yoldan yazın plajlara kendinizi atmaya hazırlamak için güzel bir body building antrenmanı ile başlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra elbette evde kişisel olarak bir spor çalışması yaparkta yazın dikaktleri üzerinize çekecek seviyeye gelmeniz mümkün. Programınızı dilerseniz basitçe kendiniz ayarlayabilir ve vücudunuzun isteğine göre zamanla yükselterek vücudunuzu geliştirebilirsiniz. İşte plaj vücudu için uygulamanızda fayda olan ve ev ortamında basitçe uygulayabileceğiniz egzersiz teknikleri;

1- Barbell Deadlift
Halteri yerden bacaklarınızı yana doğru açarak ayağa kalkma hareketidir. Bu hareket sayesinde plaj vücudu yapmaya bir adım daha yaklaşacaksınız. Bu hareket ile aynı anda vücudunuzun bir çok kasını çalıştırabileceksiniz. Resimde de gördüğünüz gibi iki hamle de bu hareketi tamamlayabilirsiniz.
2- Şınav hareketi
Galiba küçük çocukların bile bildiği bu hareketi bilmeyenlerimiz aramızda yoktur. Kollarınızı iki yana açarak vücudunuzu yere nefesiniz değecek kadar yaklaşın ve sonra tekrar yanı başladığınız pozisyona dönün. Resim e bakarak hareketin doğru şeklini görebilirsiniz.
3- Barfiks
Barfiksi artık kolay ve güvenli biçimde evinize alacağınız ucuz aparatlar ile rahatça çekebilmeniz mümkündür. Ağırlığınızı yukarı kaldırıp indirme hareketidir.
4-Dumbbell lunge
Çoğu televizyon programından bile gördüğümüz basit dumbell ile yarı eğilip kalkma pozisyonudur. Vücut geliştirme ve plaj vücudu yapmanız konusunda size büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

 
Toplam blog
: 7
: 5415
Kayıt tarihi
: 22.04.13
 
 

Vücut Geliştirme Sporunu Türkiyeye Sevdirmek ve bu konuda olan tüm bilgilerimizi ülkemizin güzel ..