Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '13

 
Kategori
Astroloji
 

Plütonu Yengeç burcunda olan Turgut Özal acaba gerçekten zehirlendi mi ?

Plütonu Yengeç burcunda olan Turgut Özal acaba gerçekten zehirlendi mi  ?
 

Astroloji


Genel anlamda Toplumsal hareketleri, kitlesel ölümleri ya da değişimleri simgeleyen Plüton Natal haritamızda hayatımızdaki olumlu ya da olumsuz değişimlerin (Ölüm, vs.) nasıl ve nereden kaynaklanabileceğine işaret eder.

1930 yılında varlığı saptanan Plüton Akrep burcunun yöneticisidir. 1930 yılından önce ise Akrep burcunun yöneticisi Koç burcunun da yöneticisi sayılan Mars idi. Güneş sistemimizin en dışında yer aldığından insanoğlu için Plüton her zaman bilinmezliğin de sembolü olmuştur.

Plütonu Astrolojik açıdan Yorumlamak

Plütonun bulunduğu Burç ve Ev neyi ifade eder :

Plütonun bulunduğu burç Plütonun nasılını simgeler. Plütonun bulunduğu ev ise Plütonla ilgili olayların nereden kaynaklandığını simgeler.

Plütonun konumu :

Ben diğer astrologlardan farklı olarak bir bilgisayarcı mantığıyla astrolojiye yaklaşıyor ve evrendeki her şeyin ikili sistemden (binary code) oluştuğuna inanıyorum. Evrendeki hiç bir şey ne mutlak iyidir ne de mutlak kötüdür.

Bilgisayardaki programlar nasıl 0 ve 1'lerden oluşuyorsa dev bir bilgisayar olan evren de maddenin iyi ve kötü halinden, negatif ve pozitif elektronlardan, madde ve anti maddeden yani kısaca ikili sistemden oluşmaktadır. Çinlilerin Ying ve Yang kültürü olan iyilik ve kötülüğün, aydınlık ve karanlığın içi içe geçmesi de bunu çok iyi anlatmaktadır.

Burdan yola çıkarak gezegenlerin de aldıkları negatif ve pozitif etkilerden ötürü iyi ve kötü konumda bulunabileceklerini ön görmekteyim. Gezegenlerin iyi ve kötü konumda olmasını eski insanlar yıldızı düşük yada yıldızı yüksek olarak yorumlamışlardır.

Plütonun bulunduğu burç ve evlere göre yorumu

Plüton Koç Burcunda (1824 - 1851)

Natal Plüto kötü konumdayken : Ateşli silahlara, ateşli hastalıklara, savaşlara, kavgalara, maceracı kişilere olaylara, Baş ve yüz yaralanmalarına, beyin kanamalarına, Girişimcilikle ilgili konulara, öncülükle, cesaretle, askeri güçle, kas gücüyle ilgili konulara dikkat etmek gerekir. Örnek 1830’da doğan Amerikalı şair Emily Dickinson 1886’da beyin kanamasından (brain hemorrhage) ölmüştür. (http://www.emilydickinsonmuseum.org/faq#die)

Plüton Boğa Burcunda (1852 - 1882)

Natal Plüto kötü konumdayken : Para, mal-mülk işleriyle ya da kaybıyla ilgili; fiziksel duyuların kaybıyla ilgili; açgözlülükle, oburlukla ilgili; iradesizlikle, nefse ve zevke düşkünlükle ilgili; Boğaz ve boyunla, damarlarla, böbreklerle, üreme organlarıyla ilgili, müzikle ilgili; toprak mahsülleriyle ilgili, sanatsal yeteneklerle, güzellik ve çekicilikle ilgili konulara dikkat etmek gerekir. Örnek 30 Kasım 1874 doğumlu Winston Churchill 1965 yılında 91 yaşındayken geçirdiği felçden ölmüştür. Felçin temel sebeplerine indiğimizde damarlarla ilgili olduğunu görmekteyiz.

Plüton İkizler Burcunda (1883 - 1912)

Natal Plüto kötü konumdayken : İletişimle ilgili (fikir, yazı, konuşma, kısa yollar); yakın çevreyle ilgili (kardeş, akraba, komşu); marakla ilgili, sinirli ve huzursuz olmakla ilgili, kurnazlık, hilekarlık ve dik kafalılıkla ilgili, sinir sistemiyle, akciğerle, solunum sistemiyle ilgili, ticaretle, bilgi ağıyla ilgili konulara dikkat etmek gerekir. Örnek Adolf Hitler, 20 Nisan 1889 doğumludur ve Plütonu İkizler burcundadır. Ölüm şekline bakarsak siyanür içerek intihar ettiğini görüyoruz. Siyanür ise İkizler burcunu sembolize eden sinir sistemini ciddi şekilde tahrip eden bir zehirdir.

Plüton Yengeç Burcunda (1913 - 1936)

Natal Plüto kötü konumdayken : Ev, aile, gayrimenkul konularına, vatanseverlere, vatani konulara, beslenmeye, aşçılara, güvenlikle ilgili konulara, üretkenlikle, verimlilikle ilgili konulara, göğüs ve mideye dikkat etmek gerekir. (13 Ekim 1927 Doğumlu olan Turgut Özal’ın zehirlenme iddiaları Yengeç burcunda bulunan Plütonuyla örtüşmekte olduğu görülüyor. Turgut Özal’ın yeme, içme ve beslenmeyle ilgili konulara bilhassa yemeklerini hazırlayan kişilere dikkat etmesi gerekiyordu.)

Plüton Aslan Burcunda (1937 - 1955)

Natal Plüto kötü konumdayken: Nüfuzlu kişiler, lider konumundaki kişilere, hobi ve eğlenme tarzına, romantik ilişkilere, spekülatif konulara (Borsa, vs.), genç kişilere yada çocuklara, egoist ve gururlu, kibirli kişilere, kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı ve karın boşluğuna dikkat etmek gerekir. (26 Şubat 1954 doğumlu olan Başbakan Erdoğan’ın da Plütonu Aslan burcunda olduğundan nüfuzlu ve lider konumundaki kişilere, hobi ve eğlenme tarzına, gençlerle ilgili konulara, egoist ve kibirli kişilere, kalp ve omurga sistemine, karın boşluğuna dikkat etmesi gerekebilir.)

Plüton Başak Burcunda (1956 - 1970)

Natal Plüto kötü konumdayken: Hizmetinizde çalışanlara, iş arkadaşlarınıza, fiziksel sağlığınıza, günlük işlerdeki problemlere, ev hayvanlarına, analist ve eleştirmenlere, verdiğiniz hizmetlere, bağırsaklara, hazım ve sindirim sistemine dikkat etmek gerekir. Örnek olarak 1961 doğumlu olan ve 1997’de bir trafik kazasında ölen Lady Diana’yı verebiliriz. Başak burcu Merkürden ötürü kısa yollara da işaret etmektedir. Günlük işlerini görmek için çıktığı yolda trafik kazasına kurban gitmiştir. Burada ölüme sebebiyet veren arabayı ise hizmetlisi olan şoförü kullanmaktadır. Yani aslında Lady Diananın ölümüne hizmetinde çalışan şoförü neden olmuştur.

Plüton Terazi Burcunda (1971 - 1983)

Natal Plüto kötü konumdayken: İkili ilişkilere (Ortaklık, evlilik, partner, vs.), rakiplerinize, adli davalara, danışmanlara yada yaptığınız danışmanlıklara, diplomatik, sosyal ve siyasi konulara, böbreklere, damarlara, üreme organlarına dikkat etmek gerekir. Örnek 12 Eylül 1973 doğumlu Paul Walker’ı verebiliriz. Aslında Paul Walker 2012 yılında trafik kazasında öldüğünü biliyoruz ama olayın temeline indiğimizde Walker’ın kendi doğum günü kutlamasına giderken arkadaşının kullandığı arabada öldüğünü görüyoruz. (http://www.polis.web.tr/gundem/paul-walker-kimdir-paul-walker-olum-nedeni-h4308.html). Walker Plütonu Terazi’de olduğu için sosyal konulara yaklaşırken, özellikle ilkili ilişkilerindeki kişilere dikkat etmesi gerekirdi. Belki arabayı kendi kullansa ölmeyecekti. Arabayı kullanan kişi belki de Walker’ın gizliden rakibiydi. Plütonu Terazi burcunda olan kişilerin de ikili ilişkilerindeki kişilere, eşim, ortağım, partnerim dediği kişilere çok dikkat etmesi gerekir.

Plüton Akrep Burcunda (1984 - 1995)

Natal Plüto kötü konumdayken  : Yeniliklere, başkalarıyla bütünleşmeye, ameliyatlara, miras, vergi ve bankacılık konularına, başkalarının kaynaklarına, kendi kaynaklarınıza, ortak paralara, depremlere, gizli saklı işlere ve bunları yapanlara, kıskanç, ketum ve sahiplenici kişilere, cinsellikle ilgili konulara, katı ve şiddetkar kişilere, üreme sistemine, hücrelerin yenilenmesiyle ilgili hastalıklara dikkat etmek gerekir. Örnek 07 Mart 1991 doğumlu Münevver Karabulut’u verebiliriz. 03 Mart 2009’da ölen Münevver Karabulut’un ölümü nerdeyse bir muamma olmuştur. Öldüren Cem Garipoğlu’na göre olay kıskançlık yüzünden gelişmiştir. Zaten Cem Garipoğlu da Akrep burcundadır.

Plüton Yay Burcunda (1996 - 2008)

Natal Plüto kötü konumdayken : Felsefi, din ve inançlarla ilgili konulara, yüksek öğrenimle ilgili konulara, hukuki konulara, yabancı ülke, şehir ve kültürlere, mizahla ilgili konulara, patavatsız, kaba ve savurgan kişilere, tembel, sorumsuz ve fanatik kişilere, Arterlerdeki kana, kalça ve üst bacaklara, karaciğere, hücrelerin büyümesine, kanserle ilgili hastalıklara, yağ birikimine dikkat etmek gerekir.

Plüton Oğlak Burcunda (2009 - 2024)

Natal Plüto kötü konumdayken: Meslek ve kariyerle ilgili konulara, işveren, Başkan, patron, otorite sahibi kişilere yada anne/babaya, yaşça büyük kişilere, Dizlere, kemiklere, cilde, iskelet yapısına, kemik iliğine, kalsiyum dengesine, dişlere, yapısal ve bağlayıcı dokulara, dalak ve kulağa dikkat etmek gerekir.

lüton Kova Burcunda (2025 - 2043)

Natal Plüto kötü konumdayken : Arkadaş ve tanıdıklara, gruplara, organizasyonlara, geleceğe yönelik projelere, teknolojik konulara, aykırı, asi ve sorumsuz kişilere, özgürlükçü, hümanist kişilere ve konulara, bilim adamlarına, bir takım buluş ve keşiflere, kan dolaşımına, sinir sistemine, tansiyona dikkat etmek gerekir.

Plüton Balık Burcunda (2044 - 2067)

Natal Plüto kötü konumdayken: Gizli düşmanlara, bilinçaltıyla ilgili, psikolojik hastalıklara, büyük baş hayvanlara, Büyük Kurum ve Kuruluşlara (Hastane, hapishane, Kamu ve Özel Kuruluşlara), hayalci ve mistik kişilere, hayırseverlikle ilgili işlere, spritüel konulara, alkol ve uyuşturucu ya da ilaç bağımlılığıyla ilgili konulara, dalgınlık ve dikkatsizliklere, aldatılmalara dikkat etmek gerekir.

Plüton 1.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin dünyaya bakış açısından, başkaları üzerinde bıraktığı etkiden yada yaptığı başlangıç ve girişimlerden kaynaklanabilir.

Plüton 2.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin harcama ve kazanma tarzından kaynaklanabilir.

Plüton 3.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin yakın çevresinden (kardeş, akraba, komşu), kurduğu iletişimden kaynaklanabilir.

Plüton 4.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin ev ve ailesinden, sahip olduğu gayrimenkullerden, yeme – içme alışkanlıklarından kaynaklanabilir.

Plüton 5.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin kendini ifade tarzından, çocuklarından, romantik ilişkisinden, hobi ve eğlenme tarzından kaynaklanabilir.

Plüton 6.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin fiziksel sağlığından, hizmetkarlarından, iş arkadaşlarından, ev hayvanlarından, verdiği hizmetten, günlük işlerden kaynaklanabilir.

Plüton 7.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin ikili ilişkilerinden (evlilik, ortaklık, partner ilişkisi), rakiplerinden, adli davalarından, verdiği danışmanlıktan, sosyal, siyasi ve diplomatik ilişkilerinden kaynaklanabilir.   

Plüton 8.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin yaptığı yeniliklerden, başkalarıyla bütünleşmesinden, yaptırdığı yada yaptığı ameliyatlardan, miras, vergi ve bankacılık konularından, kendi kaynaklarından, ortak paralarından, gizli saklı işlerinden, cinsellikle ilgili konularından kaynaklanabilir. 

Plüton 9.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin inançlarından, yüksek öğrenimiyle ilgili konularından, hukuki konularından, yabancı ülke ve şehirlerle olan ilişkilerinden kaynaklanabilir.

Plüton 10.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin meslek ve kariyerinden, işveren ve patronundan, anne/babasından kaynaklanabilir.

Plüton 11.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin Arkadaş ve tanıdıklarından, dahil olduğu grup ve organizasyonlardan, sahip olduğu teknolojik alet ve konulardan kaynaklanabilir.

Plüton 12.evde : Plütonun verdiği sıkıntı ve sorun kişinin gizli düşmanlarından, bilinçaltından, psikolojik sorunlarından, ilişkide olduğu Büyük Kurum ve Kuruluşlardan, hayırsever kişilerden, bağımlılıklarından kaynaklanabilir.

 
Toplam blog
: 621
: 1712
Kayıt tarihi
: 27.05.09
 
 

Herşey birbirini etkiler prensibiyle astrolojiyi bilimsel bir platforma taşımaya çalışmaktayım. Asl..