Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '13

 
Kategori
Özel Günler
 

Polis Haftası

Her meslek hayatın içesinde gereklidir. Ama polis bir gün kaldırılsa hayatımızdan hayatın alacağı şekil düşünülemez bile. Hayatın içerisinde haksız yoldan kazanç elde etmeye alışmış herkes için bayram günü ilan edilir, o gün. En ufak başımız sıkıştığında çevirdiğimiz 155, bir gün dinlemese derdimizi yardımımıza koşacak bir Allah'ın kulu bulunmaz koca memlekette.

Polis kimi için azrail kimi için hızırdır. Kim imdat dese polis yardıma hazırdır. Korku onun yüreğinde olmayan tek duygudur. Toplumun acısı ona dert, toplumda onu bağrına basmaya her zaman hazırdır.

Yeri geldiğinde kahraman, yeri geldiğinde adalet bekçisi, yeri geldiğinde huzurun ete bürünmüş halidir. Gerektiğinde sert, gerektiğinde cana yakın ama her daim yardım etme duygusu ile beslenen bir meslektir, polislik.
Biraz vatan sevgisi biraz cesaretten yoğrulmuştur, sağlam hamuru.

Beyazların en beyazıdır. Bu nedenle, en ufak sıçrayan çamur da belli olur. Düşen gölge de göze çarpar. Beyazdan da beyaz olmak, kutsal sayılmak kolay değildir. En çok kirlenen, çabuk karalanan meslek olması da bundandır. Herkes hata yapabilir ama canımızı malımızı emanet ettiğimiz polis, hata yapamaz zihniyeti beyinlere yerleşmiştir. Oysa polisinde insan olduğu unutulmamalıdır.

Polis, bazılarının gözünde her zaman şiddet uygulayan, rüşvet yiyen, üniformalı holiganlardır. Ama polise düşman kesilenler, karalamak için her yola başvuranlar ne derlerse desinler bu millet polisi, evladı - oğlu - abisi olarak görmeye devam edecektir.

Ağzını açanı job, gözünü açanı biber gazı ile susturmaya çalıştığı söylense de, kanunlar çerçevesinde hakkını arayan herkesin eylemine de izin verir, yürüyüşüne de... Sınırlar aşıldığında ise birinin "Dur!" demesi icab eder. Bu görev yine polisin üzerindedir.

Sosyal medyada "polis terörü" adı altında sergilenen boy boy görüntüler aslında polisler için bir görevden öte değildir.

Ne çilesi biter ne de gururu eksik olur Türk polisinin başından.

Gece gündüz kavramını yitiren, zamanla her daim yarış içinde olan, tek amacı toplumsal huzuru diri tutmak olan, vatanın yegane bekçilerindendir.

Haklının çevresinde çelikten kanat olan, iyilerin içinden kötüleri çekip ayıran, hırsızın haksızın vatan düşmanının kabusu, adalet terazisinde dengeyi elinde tutan odur.

Herkesin hakkını arayan , sezarın hakkını sezara teslim etmek için didinen polis memurları, kendi haklarına gelince her zaman sessizdirler. Yine de yaranamazlar, topluma. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali her zaman her gerginlikte faturanın kesildiği ve yardımın beklendiği kişi polistir.

Varlığı ile vatana güven veren, vatandaşın mağduriyetinde yanında olan polis "asayiş berkemal" ise mutludur.

Devletin maşası olan bir meslektir aynı zamanda. Halk ile devlet arasındaki güvercindir. Kanunların doğru uygulanması, halkın emniyetinin sağlaması onun en önemli vazifesidir.

İzin gününü bayram sayan, en zorlu şartlarda görev başında olan, silahıyla ailesinden daha fazla zaman geçiren, sokakları evi bilip, her köşe başında halkın güvenliği içinde hazırda bekleyen, tatil kavramını yitiren polis vatandaştan her zaman saygı görmüştür ve görmeye devam edecektir.
Belki annesi tarafından "polis geliyor" diye defalarca korkutulsa bile küçücük bir çocuk bile selam verir ona.

Hür bir vatan için emniyet en önemli teşkilattır. Polis özgürlüğün karşısında bir kalkan değil, zalimin karşısındaki en keskin kılıçtır.

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 168. YILI KUTLU OLSUN.

 
Toplam blog
: 37
: 219
Kayıt tarihi
: 05.10.12
 
 

Anadolu İletişim Meslek Lisesi & Radyo TV mezunuyum. Özel bir radyoda çalışmaktayım, köşe yazarlı..