Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '12

 
Kategori
Meslekler
 

Polislere 2. şark ve torpilli il şoku

Polislere 2. şark ve torpilli il şoku
 

Polisler zorunlu 2. şarka giderken 4 il şark hizmetinden çıkarıldı.


Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki polis tayinlerinde neler değişti? İşte ayrıntılar:      

1) Kahramanmaraş, Rize, Tokat ve  Yozgat şark görevinden çıkarıldı. Daha çok torpillilerin gittiği iller olarak bilinen bu illerde artık şark yapılmayacak.

2) Bazı illerin ve ilçelerin zorunlu hizmet sürelerinde değişiklik yapıldı. Depremle sarsılan Van'ın zorunlu hizmet süresi 4 yıldan 3 yıla inerken, Denizli, Isparta, Mardin, Rize, Erzurum, Sivas, Şanlıurfa gibi illerin ise zorunlu hizmet süreleri 1 ila 2 yıl yükseltildi.

3) 2. şark hizmeti resmilik kazandı. 2. şarka gidecek olanların sıralamasında önce branşa bakılacak. Yani 2. şarka öncelikle Terörle Mücade, İstihbarat, Organize Şube 'de görevli polisler gidecek. Branşı bu şubelerde olanlar arasındaki 2. sıralama ise önceki şark tayininden dönüş yılı belirleyecek. Şark tayininden daha önce dönenler 2. şark görevini daha önce yapmış olacak. Daha sonra ise sicil numarasına bakılacak. Sicili eski olanlar 2. şark için öncelikli çağrılacak. 

4) Şark tayininde İçişleri Bakanlığı'nın uygun gördüğü yerlerde o yer için belirlenmiş olan sürenin 2 katı kadar kesintisiz olarak görev yapanların 2. şark görevini de yapmış sayılacak. Örneğin 3 yıl zorunluluk süresi olan Gümüşhane'de 6 yıl görev yapan Polis 2. şark hizmetini de yapmış sayılacak. 

5) Zorunlu genel atamalar için atama zamanı Haziran ayıydı. Artık Haziran ayı ile birlikte Mayıs ayında da zorunlu atama yapılabilinecek. 

6) Polis okulundan mezun olan yeni memurlara İlk tayinlerde kura kalktı. Daha önce ilk 10 dereceye uygulanan usul, başarı sırasına göre tüm memurlara uygulanacak. Yani okul 1.sinden başlanarak tek tek nereye tayin edilmek istendiği yeni memurlara sorulacak. Böylece yeni polis adayları okuldaki başarısına göre sırayla illeri seçecek. Çok tercih edilen iller tükendikçe sıralamada arkada kalanlar daha az tercih edilen illere gitmek zorunda kalacak.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..