Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ta transfer politikası değişiyor

Beşiktaş'ta transfer politikası değişiyor
 

Beşitaş'ta yıldız transfer dönemi kapanıyor


Yıldırım Demirören'in Futbol Federasyonu başkanı olmasıyla boşalan Beşiktaş Kulübü başkanlığına gelen Fikret Ormanla birlikte kulüpte birçok değişikliğe gidilecek. Bu değişikliklerin en öenmlisi transfer politikasında gerçekleşecek.

Sansasyonel tansferler yerine alt yapıya yönelinecek

Yıldırım Demirören zamanında Guti, Quaresma,Fernandes, Simao, Almedia yıldız ve pahalı futbolcular getirilmesine rağmen başarılı olamayan takımda Fikret Ormanla birlikte artık yıldız futbolcu devri kapanıyor. Daha çok alt yapıya yatırım yapılarak Necip Uysal örneğindeki gibi Beşiktaş kendi yıldızlarını kendisi yetiştirmeye çalışacak.

Bonservisle futbolcu alandeğil, futbolcu satanbir takım haline gelecek

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sezon boyu yetenekli genç ve gelecek vaadeden futbolcular takip edilip transfer döneminde bu futbolcuların transferi gerçekleştirilecek. Yıldız futbolcu transferi anlayışı yerine genç, yetenekli ve gelecek vaadeden futbolcular transfer edilecek. Böylece Yıldırım Demirören döneminde çok bonservis parası verilip bedavaya yada yok pahasına satılan futbolcular yerine; yetenekli futbolcular  ucuza alınıp yüksek bonservis bedeliyle satılması hedeflenecek.

Mendesle görüşmeler futbolcu almak için değil satmak için yapılacak

Yıldırım Demirören döneminde özellikle son yıllarda yabancı futbolcuların neredeyse tamamı menejer Mendes'e bağlı şirketvasutasıyla gerçekleştirilmişti. Fikret Orman dönemindeyse artık Mendes'ten futbolcu alınmayacak. Mendesle sadece mevcut kadrodaki onun şirketine bağlı  futbolcuların elden çıkarılması konusunda görüşülecek.

 Yeni transfer politikasına uygun teknik direktör getirilecek

Yeni sezonda gelecek olan teknik direktör belirlenen transfer politikasını belirleyen yani; alt yapıya önem veren, gelecek vaad eden futbolculardan anlayan ve onlara sürekli şans tanıyacak bir anlayışta olan biri olmasına özen gösterilecek.

 

 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..