Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '22

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Porselenler Beyazlatılır Mı?

Porselen restorasyonların beyazlatılabilmesi mümkün müdür? Yoksa porselenlerinizin daha beyaz olması için onları değiştirmeniz mi gerekiyor?
 
Porselen kuronlar, venerler ve kompozit dolgular ağız içinden çıkarılamadıkları için beyazlatılmaları ne yazık ki mümkün değildir.
 
Dişleri beyazlatmak için kullandığımız beyazlatma jelleri sadece doğal dişlerde etki gösterir, porselen yüzeylerde beyazlatma etkileri mevcut değildir. Kompozit dolgularda ise bağlantı yeterince ince ise ufak bir miktar beyazlama gözlenebiliyor.
 
Daha beyaz görünmeleri için eski porselen kuronların (diş kaplamaların) yenilenmesi gerekir. Bunu diğer dişlerin de beyazlatıldıktan sonra yapılmasında fayda vardır, çünkü diş hekimi yeni restorasyon ile elde etmesi gereken beyazlığı daha rahat saptayabilir. Eski porselenlerin değiştirmeden önce diğer dişlere yapılan diş beyazlatmadan memnun kalıncaya dek en az birkaç hafta beklenmesini tavsiye ederim.
 
 
Porselen laminalarda (Yaprak porselenlerde) ise dişe yapıştıktan bir süre sonra ışık geçirgenliğinden dolayı alttaki dişin rengi dışardan hissedilebilir, bu daha da doğala yakın bir görüntü verirken ilk başta seçilen rengin zaman içinde biraz daha koyulaşması olarak algılanabilir, dolayısıyla   porselen laminalarda rengin biraz daha tonlanacağını bilmek gerekir.
 
 
Toplam blog
: 57
: 351
Kayıt tarihi
: 17.12.14
 
 

Diş hekimliğinde merak edilen, aklınıza gelip doktorunuza sormak isteyeceğiniz bir çok sorunun ce..