Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '18

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz
 

Kısaca kerevizin faydalarından bahsedecek olursak, kerevizin gut ve romatizma hastalıklarda, böbrek ve mesanede bulunan kum ve taşların dökülmesine de, sinirlerin yatıştırılmasında, anne sütünün artmasında, yüksek tansiyon ve kolesterolun düşürülmesinde, sarılık hastalığında, diyet yapmada, göz sağlığında, sindirim problemlerinde ve daha bir çok faydaları nedeniyle tüketilmesi gereken önemli sebzelerden.

Ancak aşırı tüketilmesi sağlığımıza fayda yerine zarar verebilir. Gelelim tarifine.

Malzemeleri:
1 Adet kereviz,
1 Adet portakal suyu,
1 Adet patates,
1 Adet kuru soğan,
2 Adet havuç,
1 Çay bardağı zeytin yağı
1 Tatlı kaşığı un,
2 Tatlı kaşığı toz şeker,
Tuz,

Nasıl yapılır?
Kerevizlerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp limonlu suyun içine atıp 10 dakika kadar bekletin. Doğranmış soğanı, küp küp kesilmiş havucu zeytinyağın içinde hafifçe kavurun. Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Kerevizlerin suyunu süzün patatesle birlikte tencereye ilave edin. 1,5 su bardağı kadar su ilave edin. Diğer tarafta portakal suyunun içine unu, şekeri, tuzu karıştırın ve tencereye aktarıp güzelce karıştırın.Kısık ateşte patates, havuç ve kereviz yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ben yemeklerin içine pişirirken limonsuyu koymayı pek tercih etmiyorum çünkü sebzelerin kendine has tatlarının kaybolmasını istemiyorum tercihim yerken limon suyu kullanmak. AFİYET OLSUN.

 
Toplam blog
: 56
: 2815
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..