Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Pozitif Düşünce neden işe yaramıyor?

Pozitif Düşünce neden işe yaramıyor?
 

Bir çok insan tarafından yeni bir düşünce sistemi olarak algılanan Pozitif Düşünce aslında geçmişten bu yana bir çok felsefenin, öğretinin, disiplinin içinde yer alıyor. Hatta çok farkında olmasak da dinlerde ve inanç sistemlerininde de bulunmakta. Hz. İsa'dan Buda'ya, Hz Muhammed'den Mevlana'ya kadar peygamber, filozof ve üstadlar insanlara hep pozitif düşüncenin ne kadar önemli olduğunu ve hayatımızda nasıl mucizevi değişiklikler yaratabileceğini anlatmışlar. Temel olarak bu düşünce yöntemini ''İyi düşün, iyi olsun'' olarak açıklayabiliriz.

Günümüzde de bu kavrama oldukça aşina hale geldik. Ancak çok kolay anlaşılan bu yöntemi ne yazık ki uygulamakta sorun yaşıyoruz. Bir çok insan ''Evet, bunu hep düşünüyorum, iyi olması için kendime telkin ediyorum, söylüyorum ama başıma gelen olaylar yine aynı oluyor!'' diyor. Bu sistemin işe yaraması için öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor; Bilinç ve Bilinçaltı!

Pozitif düşünceyi bilincimizle harekete geçiriyoruz. Yani düşünüyor ve telkin ediyoruz. Ancak her şeye karar veren Bilinçaltımız. Yapmak ya da değiştirmek, pozitif düşünmek istediğiniz şey hakkında geçmişte yaşadığınız negatif deneyimler varsa Bilinçaltı bunları kabul edip olmasını istediğiniz senaryodan çok farklı bir senaryoyu yani geçmişteki senaryoyu size hatırlatıyor. Sonunda elde ettiğiniz sonuç Bilinçaltınızda yatan senaryo oluyor.

Örneğin; iş görüşmesine gidiyorsunuz ve kendinize iş görüşmesinin çok başarılı geçeceğini söylüyorsunuz. Son derece pozitifsiniz. Bilinç düzeyinde. Ancak geçmişte iş görüşmelerinizle ilgili yaşadığınız kötü tecrübeler varsa -işe kabul edilmemek- Bilinçaltı size hep bunu hatırlatıyor. Yani bilinç düzeyinde pozitif düşünmek tek başına işe yaramıyor. Korkuyorsunuz. ''Ya işe kabul edilmezsem!'' Sürekli kendinizi sabote edermiş gibi hissedebiliyorsunuz!

Bu basit bir örnek ancak Bilinçaltı hayatınızın her alanında başrolü oynuyor. Tüm kararları o veriyor. Geçmişte, ilişkilerinizde sıkıntı yaşadıysanız, terk edildiyseniz, yeni bir ilişkiye başladığınızda ''Hayır bu sefer iyi olacak, eskisi gibi terk edilmeyeceğim! demeniz ne yazık ki işe yaramıyor. 

Peki ne yapmak gerekiyor?

Tüm hayatımız, deneyimlerimiz, inançlarımız ve düşünce sistemimiz Bilinçaltında yatıyor. Bilinçaltımızda geçmişte yaşadığımız tüm negatif deneyimlere ulaşmamız ve bunları NÖTR'lememiz gerekiyor. Yani Bilinçaltı Temizliği yapmamız gerekiyor.

Unutmayın, şu an yaşadığımız hayat tamamen geçmişte yaşadığımız deneyimlerin sonucu. Gelecekte daha iyi, mutlu ve başarılı olmak istiyorsak Bilinçaltımızı keşfetmeli ve temizlemeliyiz.

Cumhur Çetin

Profesyonel Yaşam Koçu

 

daha fazlası için :http://cumhurcetin.blogspot.com.tr/

 
Toplam blog
: 63
: 864
Kayıt tarihi
: 21.02.13
 
 

Profesyonel Yaşam Koçu, Regresyon Hipnoterapisti, İlişki Koçu, Satış Koçu   Kişi ve kurumlara pro..