Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Pozitif düşünme ve mutluluk nasıl ağlanır? Neden mutsuzuz?

Pozitif düşünme ve mutluluk nasıl ağlanır?  Neden mutsuzuz?
 

Almanya'da halka sormuşlar sizi ne mutlu eder diye, halkın çoğu "KOMŞUMDAN DAHA İYİ MADDİ DURUMDA OLAMAK" demiş. İnsan olarak sadece Almanya'da değil, tüm Avrupa ve Dünya'da herkes daha iyisine daha gelişmişine sahip olma yarışı içinde.

Hiç ihityacımız olmamasına rağmen en gelişmiş Iphone'lara, laptoplara ve arabalara sahip olma hevesi bizi maddenin kölesi yapmakta. Sahip olduğumuzu sandığımız şeylere gelebilecek zararlardan dolayı duyduğumuz korku ve endişeyi körükleyen SİGORTACILIK ta bizi borçlandıran ve soyan BANKACILIKLA işbirliği içinde.

Şayet bizler elimizde olan ve işimizi gören ne varsa daha iyisi ve estekik olana sahip olma arzusu yüzünden kendimizi paralamazsak çok daha mutlu olabiliriz. Bunun için yapmamız gereken şeyler sırasıyla şunlardır.

1- Daha fakir ve zorda olan insanlara bakmak.

2- Elimizde olan ve onları hayatımızın en kıymetlisi olarak gördüğümüz evlatlarımızın sahip olduğu sağlık, ahlak, adalet aslında en kıymetli servet olduğunu görmek.

3- Başta sağlığımız, aklaklı evlatlarımız ve sağlam aile yapımızdan dolayı allaha şükretmek.

4- Sağlam dostlarımız ve dostluklarımızın kıymetini bilmek. Onları hatırlamak ve teşekkür edebilmek.

5- Ne olursa olsun gülümseyen bir yüze sahip olmak.

6- Kendimize ve etrafımızdaki insanlara sorumlu davranmak.

7- Ne olursa olsun adaletten ayrılmamak. 

8- Başınıza gelenlere körü körüne kötü diye üzülmemek. Kaybettiğimizi sandığımız şeylerin belkide kurtulduğumuz olduğunu düşünmeliyiz. Bir kapı kapanırsa başkası açılırı görmek...

Bunun tersini yaparsanız o zaman dünyanın en sağlıklı en zengin ve en güzel ailesine sahip olsanızda MUTSUZSUNUZ demektir.

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..