Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

Prag zirvesi ve PKK senaryoları

Prag zirvesi ve PKK senaryoları
 

7 Mayıs 2009 Perşembe günü Abdullah Gül, Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları ile bir araya geldi. Zirveden evvel Gül verdiği beyanatta “2009 senesinin hem Kafkas hem de terör sorunu için fırsat olup söz konusu bu fırsatın kaçırılmaması gerektiği”ne önemle vurgu yaptı.

Bu açıklamalardan da anlamaktayız ki PKK konusu söz konusu toplantıda Türkiye tarafından dile getirilmiş.

Aynı zamanda bununla birlikte terör sorununun çözümü sadece birilerinin dediği gibi ne Kuzey Irak operasyonları ve de ülke içinde ki Kürt sorunundan ibaret.

Hatta bu açıklamalardan idrak ediyoruz ki bu örgütün destek aldığı noktalardan biriside Ermenistan’mış.

Gerçi bu konu zaten ülkemizde hep dillendirilmekteydi. Hatta 1980’lerin başında bıçak gibi kesilen Ermeni Terör Örgütü Asala’nın bitiminden hemen sonra bu hareketin ve taarruzlarının başlaması da bir başka ilginç mevzu zaten.

Prag zirvesinden hemen sonra ve dikkat edildiğinde de Ermenistan ile başlayan diyalog süreci zarfında PKK’nın tasfiyesi konusu daha çok konuşulmaktaydı, bu ülkede.

Bir başka ilginç konu da Ermenistan ile başlayan diyalog süreci zarfında PKK ile ilgili konuda Türk Diplomasisinin gerek Kuzey Irak’ta ki bölgesel yönetim ve gerekse Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile daha net bir şekilde mutabakata varılması.Ardından gelen Kürtçe TV ve bu dilin üniversitelerde ve genel eğitimde müfredatta bulunması kararları.

Bunlar size ilginç gelmiyor mu?

Bakın bir başka ilginç konudan daha bahsedeyim sizlere, yani bir başka ilginç senaryodan.

Okuduğum “Yüzyılın Dönemecinde Türkiye” adlı kitapta özellikle şu husus belirtiliyor. İkinci bir şıkta zaten burada cereyan etmekte.

Kitapta terör konusundan bahsederken şu ilginç konuya temas ediyor:

“Türkiye söz konusu coğrafi konumu dolayısıyla dış tehditlerle mücadele eden bir ülke ve bundan dolayı da bu tehditlere karşı milletini daima teyakkuz halinde tutmak zorunda.”

“Yani bir bakıma vatanseverlik ve milliyetçilik gibi duyguları sürekli diri tutmakta bu politikaların ve önlemlerin neticesi.” (Kayn: Yüzyılın Dönemecinde Türkiye;2009-Atsuko TOYAMA)

Acaba söz konusu terörle birlikte bu mu hedefleniyor? Ya da hedefleniyordu?

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..