- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pratik Tavuk Kanadı yemeği
Tavuk Kanadı Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kanat
2 yemek kaşık salça
1 yemek kaşık yoğurt
2 çorba kaşık süt
1 yemek kaşık sirke
Yarım çay bardak sıvı yağ
İsteğe göre defne yaprak
Tuz
Karabiber
Tavuk Kanadı Yemeği Yapılışı
Önemli not: bu tarifte sirke var aklınıza takılmasın hiç bir şekilde kokmuyor veya tadı gelmiyor sadece kanatların daha güzel pişmesini sağlıyor. Kanatlarımızı yıkayalım ve tütsüleyelim, daha sonra uygun bir kaba sıvı yağ sirke süt ve yoğurdu alalım karıştıralım, üzerine salça ve tuz karabiber (isteğe göre belki pul biber) ekleyelim ve tavuklarla karıştıralım, en az 3 saat buzdolabında bekletelim, hatta ben bir gece öncesi yapıyorum, çünkü dışı daha çıtır içi daha yumuşak oluyor sonra yağlı kakt serilmiş fırın tepsisine dizelim, önceden ısıttıkmız 180 derece fırında 40- 45 dakika pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden Kolay gelsin..