Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Programlanmış gibiler...

Programlanmış gibiler...
 

Başbakan meclis grup toplantısında konuşuyor. Elinde karayollarımıza ait bir harita var. 2002 yılından önce yapılan bölünmüş yolları gösteriyor harita. Başbakan haritayı kaldırır kaldırmaz, milletvekilleri alkışlamaya başlıyor. AKP'lilerin bu komik durumuna başbakan bile gülüyor. 

O sıraları işgal edenler demek ki başbakanı can kulağıyla dinlemiyorlar. Bir an önce bitse de gitsek havasındalar. Sesindeki iniş ve çıkışlara göre programlanmışlar sanki. Ses biraz yükselince uyanıp alkışa başlıyorlar. Ardından yine uyku hali... 

Başbakan milletvekillerinin bu durumuna kızmıyor; gülüyor. Çünkü onlar sadakatli ve uysaldır. Her konuda başbakanın yanındadırlar. ''Kalkın!'' deyince süratle kalkarlar; ''Oturun!'' deyince usulca otururlar. 

AKP kurmaylarınca hazırlanan her yasa önerisi onlar için kutsaldır ve okunup irdelenmeden oylanır. Sıfır zayiat ile zaman geçirmeden yasalaşır. 

Kapalı kapılar ardında dedikodu yapsalar bile dışarıya zerre sızdırmazlar. Kol kırılır, yen içinde kalır misali... 

Başbakan'ı sinirlendirmemek için azami gayret sarfederler. Çünkü başbakan sinirlenmeye görsün, meclis başkanı falan tanımaz, basar fırçayı. Geçenlerde meclis toplantılarına katılmayanları nasıl benzetti? Ardından kös kös gittiler. Gittiler de ne oldu? Ellerinde cep telefonlarıyla oyun oynadılar. Grup başkanı, ''Eller havaya!;'' diye bağırınca el kaldırdılar. Hepsi o kadar. 

O nedenle AKP milletvekillerinin işi çok zor. Allah yardımcıları olsun. 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..