Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '15

 
Kategori
Psikoloji
 

Psikoterapilerde ne yapılır ?

Psikoterapilerde ne yapılır ?
 

Öncesinde böyle bir deneyimi olmayanlar için terapi, terapi odasında neler olduğu gizemlerle dolu bir bilinmezlik içerir. Kimisi için büyüsel bir yer, kimisi için oldukça korkutucu bir yer olabilmektedir. Gerçekte terapi, iki insanın karşılıklı güven, saygı, içtenlik, dürüstlük, umursama, özen gibi değerler üzerine inşa ettikleri özel bir ilişki ve bu ilişki içinde sorunların bilimsel yöntemlerle değerlendirilip çözümlenmesi sürecidir.
 
Psikoterapiler başlangıçta kişinin sorunlarının tarif edilmesi, sorunları ortaya çıkaran kaynakların tanımlanması ve sorunun bilinmeyen yönlerinin keşfedilmesi şeklinde yola çıkar.
 
Terapi sürecini el feneri tutmak gibi de algılayabiliriz bu fener sorunların tanımlanması kaynakların bulunması kişiye nelerin yolunda gitmediğini işaret eder. Nelerin değişmesi gerektiği o şey veya şeyler neye nasıl değişirse nelerin olabileceği sonucunda neler olacaktır; bu aşamada sorun olarak yaşanan durumlar değişir sorun olmaktan çıkar.
 
Kişiyle birlikte değiştirebilir çalışılabilir hedefler belirlenir. Hangi hedefle çalışılmaya başlanacağı belirlendikten sonra çalışma yapılır ve hedeflerle çalışma da değişiklik yaratmaya başlayınca bir sonraki hedefe geçilir bu ilerleme sağlandıkça en sonunda da danışanı danışmanlık almaya getiren sorunlarda da değişim sağlanacaktır.
 
 
 
Toplam blog
: 4
: 94
Kayıt tarihi
: 29.05.15
 
 

Çalakalem yazar, hayata şaşar, ruhun yaralarını sarar arar arar... İstanbul / Psikolog ..