Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '22

 
Kategori
Futbol
 

Putin

Her şey ne kadar kötü gidebilirse öyle gitti o akşam Kadıköy’de.

Aslında maça fena başlanmamış, ilk dakikalardan itibaren pozisyonlar bulunmuş, gole bir kale direğinden daha az bir mesafe kalacak kadar yaklaşılmıştı.

O zaman da Fenerbahçe hocası dahil tüm kadrosu baştan aşağı yenilenmiş (son 10 yılda olduğu gibi) ve bu anlamda zamana ihtiyacı olan bir takımdı ama sahada fena değilken bu hakikat o kadar göze çarpmıyordu.

Fakat ne zaman ki önce oyuncu sayısı ondan hemen sonra da skor olarak geri düşüldü, işin rengi bir anda değişti. Üstüne üstlük bir de penaltı da kaçtı. Maç son bir can havliyle uzatmalara taşınsa da dakikalar ilerledikçe kendini daha fazla gösteren yorgunluk ve uyumsuzluk bir anda çaresizliğe dönüştü ve Şampiyonlar Ligi hayalleri yine başka bir bahara ertelendi.

Buraya kadar olanlar, özellikle Fenerbahçe taraftarının çok da yabancı olmadığı durumlardı ama her şeyi en üst seviyedeki olumsuzluk mertebesine taşıyan, rakip takımın golünden sonra tribünlerdeki Putin tezahüratı oldu.

Bu tezahürat, Buyalskiy´nin gol sevinci üzerine, sadece santra yapılana kadar, 25-30 saniye süren ve bir daha tekrarlanmayan bir tepki ama bana kalırsa bu aralar yapılabilecek en tehlikeli tezahürattı. Zira Avrupa´da savaşa ve Rusya´ya karşı tam bir konsensüs oluşmuş durumda. Hatırlarsınız savaşın ilk başladığı günlerde iş Rus ürünlerini marketlerden kaldırmaya, Rus akademisyenleri üniversitelerden uzaklaştırmaya hatta Ruslara sağlık hizmeti sunmamaya kadar götürülmüştü. Neyse ki bugünlerde bu cadı avından bir nebze vazgeçildi ama yine de Avrupa’da Rusya’nın tüm dünya için en büyük tehlike ve Putin´in de tam bir şeytan olduğuna dair hemen hemen kimsenin şüphesi yok.

Tüm bunları düşündüğüm zaman UEFA´dan Fenerbahçe’nin ceza alması ne yazık ki çok yüksek bir olasılık gibi geliyor. İş ki bu ceza para cezası gibi hafif bir şekilde atlatılabilse. Bu anlamda kulübün bugün yayımladığı ve yapılanları tasvip etmediklerini belirten bildiri oldukça yerinde bir davranıştı.  

Bu arada UEFA bu tezahürata ceza verirse bunda haklı olmayacağını da belirtmek gerek. Zira savaş başladığından beri ulusal ve uluslararası birçok organizasyonda Ukrayna lehine siyasi içerikli gösterilerden, logolardan veya pankartlardan kimse ceza almadığı gibi bunlar adeta teşvik edildi. Eskiden böyle değildi. En ufak bir siyasi, dini veya ideolojik içerik dahi cezalandırılıyor, tribünlerde Filistin bayrağı asan Seltiksliler suçlu bulunuyordu.

Bugün gelinen noktada ise UEFA’nın o eski kuralları delinmiş durumda. Tüm bunlardan sonra UEFA, Fenerbahçe’ye ceza verirse bu, eskisi gibi bir siyasi içerik değil spesifik olarak Rusya içeriği cezası olacak.       

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..