Rahim Demirbaş / Eğitim / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '09

 
Kategori
Eğitim
 

Rahim Demirbaş

Rahim Demirbaş
 

"Rahim Demirbaş 42 yıl öğretmenlikten sonra emekli oldu; ne yapıyor, fidan dikiyor... 15 bin ağaç dikmiş, köyünün çorak arazilerinde vaha yaratmış bir mübarek kişidir Rahim Hoca..
Geçen hafta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile TEMA’cı Hayrettin Karaca’nın “etkinlikleri” gazetelerdeydi.. Bu haber, şu sıralar başı sıkışık olan Rahim Hoca’yı umutlandırmış, Komutan dahil “büyüklerden” kendisine bir yardım eli diliyor. (Daha doğrusu kendisine değil de diktiği fidanlara.) İşin detayını onun bana yazdıklarını özetleyerek size sunuyorum;
“Ben emekli Öğretmen Rahim Demirbaş. 1969’da başlayan bir düşünce, 1998’de eyleme geçti. Yüzlerce dekarlık traktörün süremediği, insanın bile zor gezdiği, erozyonun canına okuduğu kuş uçmaz kervan geçmez topraklarda insanımızın örnek alabileceği bir vaha oluşmaya başladı. Bütün birikimimi buraya harcadım. 11,5 yıldır kimseden hiçbir destek almadım, almak da istemedim. Bu güzel ülkeme her şeyimi feda etmeyi düşündüm. Acaba bir örnek model oluşturabilir miyim diye uğraştım. Köylüsü, kentlisi, okumuşu- cahili elini taşın altına sokup bir şeyler yapmalıyız.
Bu yıl yine çeşitli türde 4500 fidan daha diktim. Böylece fidanlarımın sayısı 15.000’e ulaştı. Sıkıntım bir türlü bitmiyor. Bu yıl diktiğim fidanları birikimim kalmadığı için evimi ipotek ederek kredi temin edip aldım. Şimdi de sulayabilmem için 15 km’lik damlama borusuna ihtiyaç var. Mutlaka bu boruların temin edilmesi gerekir. Eğer bu boruları temin edemezsem, fidanlar çok fazla fire verecek. Bu boruları bir boru fabrikasının veya anlayışlı birisinin temin etmesi gerekir. Ücretini makul bir zaman içerisinde geriye ödeyebilirim. Bunu söylerken de utanıyorum. Tesellim; bakıyorum koskoca fabrikalar, şirketler yardım çağırısında bulunuyor.
Karşılıksız yardım filan istediğim sanılmasın. Benim 105 yaşında rahmetli olan bir dayım vardı da “ Yavrum el adama iki zeytin tanesi verir de zeytin yağı almak için arkana huni tutar derdi” .. Belki anlayışlı birine ulaşırız.!
Rahim Demirbaş 0 505 753 92 92 Konya Ereğli’nin Beyören köyü. Çalışmalarımı Ereğli Orman fidanlığı yetkililerinden soruşturabilirsiniz.
Not: Sadece boru istiyorum..”
Hoca ve fidanları karşılık bulacaktır inancı ile arz!.."(Behiç Kılıç'ın;Türkiye'de Yeniçağ Gazetesi'nde 26.04.2009 tarihinde yayımlanan "Rahim Hoca 15 bin fidan için yardım istiyor Sayın Orgeneral İlker Başbuğ" başlıklı yazısından)

Ormanlar yanıyor. Ormanı, ağacı, yeşili ve tüm canlı varlıkları öz canı gibi sevenler de çaresizce ağlıyor. Rahim Hoca'yı hatırladım; minnetle, sevgiyle...

Tek başına tüm kazancını harcayarak vatanın bir köşesinde ağaç dikip, onları evlatlarını büyütür gibi büyütüyor.

Maddi imkanları artık elvermiyor. Evini ipotek ederek, bankadan kredi almış. Ya bir de kredi taksitlerini ödeyemezse?!.. Bu yaştan ve bunca çabadan sonra bir de evsiz kalacak.

Birini unutup yenisinin türediği bir "acar" da yeni acarkentler kuracak. Eski ve yeni haramzadeler de villa sahibi olacaklar.

Vatan sevgisi bir tek ağaç dikip onu öz evladını yetiştiirir gibi yetiştirip büyütmekle başlar.

Dün Rahim öğretmeni aradım, ulaşamadım. Bugün tekrar arayacağım. Görüşebilirsem, konuşmamızı bu yazıya ekleyeceğim.

Ağaç diikip büyütmek; her çocuğa ana, baba, öğretmen nasihatı olmalıdır ve terk edilmesi de asla kabil olmamalıdır.

Bu bahar kaçımız ağaç diktik?!..

Ağaç dikenlerin ellerinden öpüyorum; yaşı kaç olursa olsun...

Dileğim o ki, bu yaz mevsimini yaşayan ülkemde ve dünyanın hiçbir yerinde orman yangını olmasın. Her yerde Rahim Hocalar yüzlerce, binlerce ağaç dikip büyütsün.

Ağaç; sevginin çok güzel bir adıdır... Ağaç sevginin ulu bir adıdır... Ağaç sevmeyen insanı sever mi?!..


KONYA EREĞLİ'DE BENİM DE AĞACIM OLSUN DİYORSANIZ; AĞAÇ,SU VE TOPRAK EVLİYASI MÜBAREK İNSAN ÖĞRETMEN RAHİM DEMİRBAŞ'IN BANKA HESAP NUMARASI ŞÖYLEDİR: ING BANK KONYA EREĞLİ ŞUBESİ 7806608-MT-0001




 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..