Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Neslihan ERDOĞDU Serbest

http://blog.milliyet.com.tr/kariyerkoc

01 Ekim '13

 
Kategori
Eğitim
 

TÜRKİYE’NİN İLK KOÇLUK AJANSI AÇILDI..

TÜRKİYE’NİN İLK KOÇLUK AJANSI AÇILDI..
 

Hem huzur hem yetkinlik bulabileceğiniz bir mekan..


 

Koçluk ülkemizde son yıldır dünya da ise son 30 yıldır insanların hayatında olan bir kavram..

İnsan hayatına dokunan ve önemli değişiklikler yaratan bu kavram ile ilgili olarak çok fazla bilgi ve söylenmiş söz var. 2006’dan bu yana içinde bulunduğum bu alanda gerçekten de ne büyük değişiklikler ve gelişmeler olduğunu memnuniyetle izlemekteyim.. En son olarak ICF ve Koçluk Platformu Derneklerinin girişimi ile Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yürütülen çalışma sonunda Ulusal Meslek Standardına kavuşma konusunda önemli bir adım atıldı. Bu, koçluk mesleğinin belli kriterlerle yapılması ve hizmet alanın mağdur olmaması  için son derece önemlidir.

Çünkü  emek vermeden ve zaman ayırmadan bu mesleğin trend olan adını kullanarak  hatta “hasta iyileştirme” iddiasında bile olan ve mesleğimize zarar veren pek çok kişi mevcuttur. Bir iki günlük seminerlerle ya da birkaç kitap okuyarak “koç” olduğunu iddia eden kişiler alımlı web siteleri açarak para kazanırken, iletişime geçtikleri ya da dokundukları kişiler için ne hatalar yaptıklarını belli ki tahmin etmemekte  ya da umursamamaktadırlar.

Ayrıca medyada da yer alan koçlukla ilişkisiz, bununla beraber olumsuz   algı yaratan haberler nedeniyle güven ilişkisinin  çok önemli olduğu koçluk mesleği zarar görmektedir.

Koçluk prestijli ve son derece önemli etkileri olan bir destek mesleği iken ihtiyaç duymasına rağmen bu hizmetten yararlanamayan bir sürü de insanın olması nedeniyle özellikle bireysel olarak bu hizmeti almak isteyen insanlar için artık güvenli bir adres var.

ID COACHING AGENCY  Etiler’deki  merkez , mesleğini önemseyen ve eğitim almış halen de kendisini geliştirmek isteyen yetkin ve güvenilir koçlarla çalışan bir şirket olarak geçtiğimiz nisan ayından beri faaliyettedir.

Bu şirket koçluk hizmeti almak isteyenler için kolaylaştırıcı olmak ve güvenle bu hizmeti almak isteyenleri doğru koçlarla buluşturmaktadır.

İnsanlar Neden Bir Koçla çalışır diye baktığımızda;

  • İş ve özel yaşamlarında yolunda gitmeyen alanları değiştirmek isteyenler,
  •  Sağlıklı yaşamak isteyip de bir türlü kendi başına başaramayanlar,
  •  Geleceklerini planlamayı önemseyenler,
  •  Mali durumlarını geliştirmek, finanslarını doğru yönetmek isteyenler,
  •  Duygusal İlişkilerini daha iyi hale getirmekisteyenler,
  • Yaşamlarından  keyif almak  ya da yaşam kalitelerini arttırmak isteyenler,
  • Kararsızlık yaşadığı konuyu netleştirmek isteyenler,
  • Duygu yönetiminde zorlananlar,
  • ş ve özel yaşam dengesi konusunda zorlananlar,
  • İçsel huzur arayanlar,
  • Yaşam amacı bulmaya çalışanlar,

Davranış değişimi isteyenler, farklı yollar keşfetmek, sınırlardan kurtulmak i ,motivasyon ve enerji kazanmak , duygusal bariyerleri aşmak , başarılı olma isteklerini de ekleyebiliriz..

Görüldüğü gibi tüm bu konularda gelişim fırsatı yaratan koçluk hizmeti eğitimsiz ve deneyimsiz olarak gerçekleşmemesi ve ciddiye alınması gereken bir hizmettir.

İşte bu noktada ICF Etik Kuralları çerçevesinde çalışan Ve ICF yetkinliklerine sahip koçları bulabilmek artık daha kolay…Değişik yetkinlik alanlarına sahip 30 koçun çalıştığı ajans ücretsiz ön görüşme yaparak doğru eşleştirmeyi de gerçekleştiriyor..

Koçluk hizmetinden güvenle yararlanmanın adresi..

www.idkoclukajansi.net

 
Toplam blog
: 157
: 876
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

HAYAT YÜZ ÇİZGİLERİ YÖNÜNDE İLERLER.. ..