- Kategori
- Yemek - Mutfak
Reçelli kurabiye
Önce malzemeler (tüm aşçılar öyle başlar ya),
1–) 250 gram margarin, 2–) 1 Su bardağı pudra şekeri, 3–) 4 buçuk su bardağı un, 4–) 2 ya da 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu, 5-) Marmelât veya reçel, 6- ) Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Şimdi hazırlanışı,
Margarini bir tavada eritelim. Soğuduktan sonra içine sıvı yağı ve pudra şekerini ekleyip karıştıralım. Daha sonra un ve haşhaş’ı ilave edip tekrar ve iyice yoğuralım. Yumurta büyüklüğündeki hamurları yassılaştırıp, ortasını çukurlaştıralım. 130 derece ısıtılmış fırında, pişirelim ama beyaz rengi korumasına özen gösterelim. Fırından çıkarıp bırakalım soğusun. Daha sonra ortalarına reçel koyup afiyetle yiyelim. Çayla iyi gider, benden anımsatması. Yerken bizi hatırlamayı unutmayın.