Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '08

 
Kategori
Sinema
 

Recep İvedik ile Arif aynı filmde olsa?

Recep İvedik ile Arif aynı filmde olsa?
 

Made in Tarık


Arif ile Recep İvedik aynı filmde oynasa nasıl olur dedim? Önce bir afalladı herkes. Tartışmalar çıktı. Öyle şeyler olur mu gonuşma leyn diyenler oldu, Arif Recebi yer diyenler oldu, baya bir konu oldu aslında bize.

Neden olmasın ki? Çokda güzel olur bence. Biri türk sinema tarihinin gişe rekortmeni, diğeri Türkiyenin en iyi komedyeni sinema da ilklere imza atan bir önce ki rekor sahibi.

Ya karakterler. Recep ivedik malum evrimden bir önceki dönem insan modeli, Arif ise bulunduğu çağı yemiş yutmuş bilge ama aynı zamanda has bizden biri. Günlük hayatta her an karşılaştığımız, öyle hayal ürünü falanda değiller yani.

Aslında ikisinin aynı proje içinde yer alması sinemamız adınada bir baş yapıt olur düşüncesindeyim. Çünkü gora dan önce izlemek isteseniz komedi filmi bulamaz, bir 20 yıl öncesine gitmeniz gerekirdi. Yılmaz Erdoğan ın vizontelesi bir adım olsa da dram ın içinde barınması saf komedi olmasını biraz engelledi hali ile.

Ama Kutsal Damacana, Maskeli Beşler, Kahpe Bizans, Komser Şekspir son dönem atılımlar olsa da bu iki filmin başarısını maalesef yakalayamadı. Başka bir filmin de komedi alanında yakalaması zor görünüyor.

İşte böyle bir dönemde herkes kendi pişirdiğini yedikten sonra ne recep ivedik-3 nede arog dan sonra roga mı olur argo mu olur agor mu olur bilemem bir devam filmi olmaması lazım gelmektedir.

Final: Recep İvedik ile Arif birleşmeli, komedi de bir ilke imza atarken, farklı olan izleyici kitlelerini hem bir arada toplamalı hem bir rekora imza atarken hemde Türk sineması adına bir başyapıt ortaya koymalılar diye düşünüyorum.

(bu bloguda arif ile recep ivedik tarzı konuşma ile özetleyen bir cümle ile bitirmek istedim ama aklıma arif den kalıp bir cümle gelmedi valla)


 
Toplam blog
: 18
: 887
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

1983 yılında Üsküdar da doğmuşum. Yüksek okul muhasebe bölümünü bitirdikten sonra okula dışarıdan de..