- Kategori
- Yemek - Mutfak
Red velvet cookies

Red velvet cookies
MALZEMELER:
- 1 türk kahve fincanı sütlü pul çikolata (damla çikolata da olabilir)
- 100 gr. tereyağı (oda ısısında)
- 1 adet yumurta (oda ısısında)
- Yarım türk kahve fincanı esmer şeker
- 1 türk kahve fincanı pudra şekeri (silme)
- 25 gr. kakao (yaklaşık 1 türk kahve fincanından bir parmak eksik)
- 1 paket vanilya
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 veya 4,5 türk kahve fincanı un
- yaklaşık 2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI:
1) Çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, bekletin.
2) Tereyağı ve şekerleri mikser ile krema haline gelene dek çırpın.
3) Sırasıyla yumurtayı ekleyip karıştırın, erimiş çikolata, vanilya ve kırmızı gıda boyası ile devam edin.
4) Ayrı bir kap içerisinde un, kakao ve kabartma tozunu birleştirip, diğer karışıma yavaş yavaş ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
5) Hamuru buzdolabında 1 saat bekletip, cevizden az büyük parçalar kopararak tam ortasına baş parmağımız ile bastırıp hafifçe çukurlaşmasını sağlayın. Pudra şekerine bulayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.
6) Fırında çıkardığımızda yumuşak olabilir, bekledikten sonra sertleşecektir. İlk sıcaklığı geçtikten sonra pudra şekeri ilavesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...