- Kategori
- Yemek - Mutfak
Köfteli buğday çorbası

Köfteli buğday çorbası
MALZEMELER:
- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 tepeleme su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su (sıcak) + 1 su bardağı soğuk su
- tuz
Köftesi için;
- 200 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı galeta unu
- karabiber ve tuz
YAPILIŞI:
1) Köfte malzemelerini iyice yoğurup, ufak ufak köfteler yapın. Çok az yağda çevirin ve bekletin.
2) Ayrı bir tencere içine haşlanmış buğday ve sıcak suyu ekleyin. Bir kap içerisinde un, süzme yoğurt, yumurta sarısı ve soğuk suyu çırpıp yavaşça diğer karışıma ekleyin.
3) Sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Ocağın altını kapatıp tuzu ve köfteleri ilave edin. Üzerine naneli ve biberli yağ gezdirerek servis edin. Afiyet olsun...