Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Referandum, BOP, açılım ve bizim köyün delileri

Referandum, BOP, açılım ve bizim köyün delileri
 

Halil Baygın Bizim köyün akıllısı.


Gündem başımızı döndüre dursun. Atılan taşın arkasından koşmaya devam ediyoruz. Kim ki bu toplumun bir adım ileri gitmesi için birşey söylüyor. Şakşakcı basınımızın akil adamlarınca ya Ergenekoncu ya da gerici ilan ediliyor. Kim ki kulak verilmesi gereken bir söz söylemeye çalışsa hemen linç edilmeye çalışılıyor. Çoğu zaman da başarılıyor.

Referandum yapıldı sonuçlar herkes kendi çıkarına göre yorumlanıyor. Hiç kimse biz neyi oyladık, oyladığımız değişikliğin ne getirip ne götürdüğünü sorgulamıyor. Zira toplumu gerçeklerden korkan, gerçeklerden kaçan bir toplum haline getirdiler. Bakalım günümüz gündemine: kürt meselesi, kürt açılımı, özerklik, ana dilde eğitim, demokrasi, kısaca bir sürü zırva. Kimse gerçeği söylemeye yanaşmıyor. Kimse ülkenin adım adım bölünmeye gittiğini söyleyemiyor. Bunu ençok dillendiren MHP ise ne yazık ki geçmişteki sicil bozukluğundan, ya da ırkçı yaftasını sırtından bir türlü atamayan, atma adımlarını da eski ülkücüler adı altında yeniden o yaftayı sırtına sarmaya çalışmaların başarılarıyla kafaları karıştırmada başarılı oluyorlar.

İmralı ile görüşmek demokrasi oluyor, Menderes hayranlığı ilericilik. 12 Eylül şakşakcıları demokrat, ilericiler devrimciler, milliyetciler ergenokoncu. Hiç kimsenin dolandırmasına gerek yok. Olanları herkes biliyor. Ama bir kırıntı ekmek için, ya da tehditlerden korkudan gerçeği kimse söyleyemiyor. Referandumda 15. madde kalkmış. EEEE ne olmuş. 12 Eylülcüler yargılanacakmış. Güldürmeyin... Bu ülkenin % 92 si cuntacı değil mi? Ülkede tüm vatan severlere işkence yapan dönemin Polis teşkilatı 12 eylülcü değil mi? Döemin valileri, kaymakamları cuntacı değil mi? Sahi 12 Eylül anayası ile iktidarda oturan başbakan, cumhurbaşkanı, bakanlar, milletvekilleri cuntacı değil mi. Sahi bunları yargılamalı mıyız.? Komik bir tartışma, komik akil adamlar, Komik Türk insanı.

Ulusların kaderlerini tain hakkı. şimdi bu söz doğru kabul edilebilir. Her doğru her durumda doğru mudur? Sahi bu ülkenin yani Güneydoğumuzun bölünmesi yalnızca bölünme olarak kalacak mı? Kalmayacağını herkes görsede, çanak yalayacılık gerçekleri söylemenin önünde. Bu ülkede gidişat bir iç savaş çıkarmanın oyunları. Hangi etnik kökenden olursak olalım, hangi inançtan olursak olalım. Bu olanlar bu ülkenin, yani Türkiye Cumhuriyetinin sonunu getirir.

Bizim köyün delileri dahi bunu görürken bu gerçeği görmeyen gözler kör değil, ihanet içindeler. Ben mi ben ise 12 Eylül de işkence gören, betonda 3, 5 ay işkenceye tabi tutulan, dönemin Köy Koop çalışanınıyım. Gazi-Ankobirlik genel müdürü iken işsiz kalıp SSK dan emekli, Aylık 700 YL maaşı olan, hiçbir tehdite boyun eğmeyecek biryim. Nurhak'ın delilerinden biriyim.

Hızır Paşalar var oldukca da bu ülke dağılmaya mahkum. Lider halktan farklı düşünebilen, ileriyi gören olması gerekirken. Halkın arkasına takılıp halktan daha geri düşünenler lider oluyor. Vah bize vahlar bize.....

Tüm olanlar ve oynana oyun BOP projesinin hayata geçirilmesinden ibaret.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..