- Kategori
- Güncel
Referandum için mitinglere ne gerek var

Daha şimdiden gına geldi referandum mitinglerinden, konuşmalarından. 16 Nisana kadar sabır diliyorum, kendime herkese. Alt tarafı anayasada 18 madde değişiliğini oylamaya sunacaksınız.
Benim görebildiğim kadarıyla hiç bir demokratik ülkede bizim ülkemizde olduğu kadar mitingli, kavgalı, gürültülü bir seçim yaşanmamaktadır. Binlerce kalabalık bir siyasi lideri dinlemek için meydanlara toplanıyorlar. İş gücü kaybı, zaman kaybı hesaplandığında sosyal ve ekonomik kayıplara da yol açmaktadır.
Hangi tv kanalını açsak referandum tartışmaları uzun uzun ve sıkıcı. Neden bu 18 maddelik değişiklikleri içeren bir broşür hazırlanıp, vatandaşlara dağıtılmadı. Çok mu zor bir işti. Yapılan röportajlarda vatandaşa sorulduğunda söz konusu maddeleri bilmediklerini söylüyorlar. Bu vatandaşlar da oy kullanacaklar, ya partlerinin tercihine göre, ya da kulaktan dolma bilgilerle,
Valla her gün çekilecek çile değil, imkanım olsa referandum gününe kadar uzak bir yerlere giderdim.
Seçmen olarak benim değişiklik tasarısı komisyonda görüşülürken tarafım belliydi. Demek oluıyor ki bu propaganda nutukları benim ve benim gibi seçmenler için atılmıyor.
16 nisan referandumu millet için çok önemli dönüm noktası olacak. Milletimize hayırlı olması dileğiyle.
Düzce 07.03.2017