Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

Reklam Ağları Websitenizden para kazanın

Reklam Ağları Websitenizden para kazanın
 

Türk reklam ağları 

reklam 10

reklamstore

reklamx

reklamaction

Yabancı reklam ağları

adhood

adcash

adtriplex

adsense

Reklam ağlarına katılarak blogunuzdan para kazanabilirsiniz. Yabancı veya türk reklam ağlarına katılarak istediğiniz tarzda sitenize veya bloğunuza uygun reklam alabilirsiniz. Önemli olan ilgilendiğiniz bir konu üzeride sürekli yazı yazdığınız bir bloğa sahip olmaktır. Makalemizde sizlere blog yazarak nasıl para kazanılır onları anlatacağım.

1. Adım: Öncelikle İlgilendiğiniz sıkılmayacağınız bir konu ilgi alanı veya uzmanlık alanında blog sayfası açıyoruz. Para ile hosting ve domain satın almak bedava blogculuktan daha iyidir. İleride sitenizin iyi bir yerde olduğunu düşünürsek Domain isminden yeni bir marka oluşmuş olabilir. 

2. Adım: Sitenizi güzelce tasarlayıp veritabanı kısmı için bazı araştırmalar yapmalısınız. Bilgisayarınıza dosyalar halinde siteniz ile alakalı yazı ve resimler hazırlamalısınız. Bu durumu bir örnekle açıklayalım. Motosikletlere meraklı olduğunuzu düşüneli. Ve bu konuda sürekli araştırma yapıyorsunuz. Kısacası motosiklet sizin uzmanlık alanınız. Site tasarımı yaptıktan sonra kategori kısmında neler olacağını sayfalarda neler yazacağınızı daha önceden belirlemelisiniz.

3. Adım: Anahtar kelimenizi iyi belirlemelisiniz. Sitenizin ismini belirlirken google dan daha çok ziyaretçi gelmesi için uygun bir isim seçmelisiniz. Seçtiğiniz kelimenin aranma sıklığı ve bu kelime de ne kadar reabet var bunu google keyword planner ile bulabilirsiniz.

4. Adım: Günümüzde ziyaretçiler artık sosyal medya da bizim sosyal medyayı iyi kullanabilmemiz demek rakiplerimize fark atabileceğimiz anlamına gelir. Hangi sosyal ağlardan daha fazla ziyaretçi gelir veya hangisine daha fazla yoğunlaşmak gerekir diyorsanız. Resimlerin ön planda olduğu araba, motosiklet giyim tarzı konularda instagram ve twitter şu an daha kullanışlıdır. Facebook ise odaklanınca karşılığını verecek önemli bir sosyal ağdır. Anak eski popülerliğininde olmadığı aşikardır.

5. Adım: Sitenizde ziyaretçi sayısı 1k yani günlük 1000 kişi olduğunda reklam ağlarına başvurabilirsiniz. Sizleri güzel ek gelirler bekliyor eğer devamlı içerik üretmeye devam edersiniz blog yoluyla para kazanabilirsiniz.

Reklam ağlarıyla anlaşarak para kazanabileceğiniz gibi e-ticaret siteleriyle bizzat iletişime geçip onlardan reklam alabilirsiniz. Bu yolla daha çok miktarda para kazanabilirsiniz. Sitenizden sadece reklam yoluyla değil ürün tanıtımı yaparak da para kazanabilirsiniz. Satış ortaklığı dediğimiz bu sistemde siz bir ürün tanıtımı yapıyorsunuz. O ürün satıldığında sitenin belirlediği bir komisyonu elde ediyorsunuz. Örneğin amazon.com dan bir 3500 dolarlık bir fotoğraf makinesi sattırdınız. Bunun üzerine %10 civarında bir komisyon aldığınızı varsayalım. 350 dolar sadece yaptığınız bir satıştan elde ettiğiniz gelirdir. İnternet kullanıcıları alacakları bir ürün için internette gezinti yaparlar ve yorumları okurlar. Eğer bir çok yerde güzel bir yorumlakarşılaşmışsa ve sizin tanıtımınızı da okumuşsa sitenizden yönledirildiğinde o ürünü alması sizi komisyon almanız demektir.

Türkiye de ortaklık programı olan siteler ile direk reklam anlaşmasıyapabileceğiniz gibi reklam ağlarına kayıt olup sitenizin konusuyla alakalı reklamların sitenizde görünmesi sağlanır. Bu reklamlardan yayıncılar nasıl para kazanabileceğini anlatalım.

3 tür kazanç yolu vardir.

Pay per click: Tıklama başı kazanç dediğimiz. Sitenizdeki reklamlara tıklanılması ile para kazanabilirsiniz.

Pay per action: Üyelik başı kazanç diyebiliriz. Sitelere üye gönderdikçe para kazanabilirsiniz.

Pay per lead: Görüntülenme başı kazanç. Sitenize gelen tekil ziyaretçiler oranında para kazanabilirsiniz.

Reklamın yanında affiliate marketing yöntemi ile de ticaret yapabilirsiniz. E-ticaret dünyasında yeni bir model olan bu yöntem site sahiplerinin güzel gelirler elde etmesini sağladı. 

 
Toplam blog
: 47
: 907
Kayıt tarihi
: 15.02.12
 
 

Bilgisayar  ve teknoloji konusunda başarılıyımdır. 2002 yılında Koç Bilgisayar Mühendisliğini bit..