Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '06

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reklam kolesterolü düşürür mü?

Reklam kolesterolü düşürür mü?
 

Ürününe bağlı. Reklamı yapılan ürünler özellikle yoğurt ve yağ ise düşürmez. Burada bir aldatmaca yok mu? Var.

Televizyonlarda bu tür reklamları gördüğümde dudak bükmüştüm; olur mu böyle şey anlamında! Olamaz, olmamalı. Bilimin üzerinden insanlar aldatılmamalı, kandırılmamalı.

Sağlık açısından belki bir zararı yoktur! Nereden biliyoruz?

Bir kere etik açısından uygun değil, bu tür ürünlerin reklamlarla tüketilmesini teşvik edemeyiz.

Kalbin sağlığı ile bu kadar pervasızca dalga geçemeyiz! '' Kalbinizi düşünün, kolesterolünüzü düşürün'', ''Kolesterolünüzü yüzde 15 düşürür'' her gün bu mesajlarla bir başka sömürü kulvarına itmiyorlar mı bizleri? Yüzde 15 düşürüyormuş, çok merak ettim doğrusu! Bu işlerin içinde istismarın, zekamızla da hafiften dalga geçilmenin izleri yok mudur?

Danone- Danacol, Becel pro-activ ve ülker Kalbim Benecol ürünlerinin nihayet reklamları durduruldu! (Hürriyet, 27.10.2006) Durduruldu mu? Hayır. Belki siz bu yazıyı okurken bu reklamların devam ettiğini sizlerde izleyeceksiniz! Belki de sorgulayacaksınız!

İddialarını ispatlayacak bir sağlık raporunu gereken yetkililere vermişler mi?

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu'nun durdurma kararını neden günler, aylar sonra alabildiğini de..

Tüm Tüketiciyi Koruma Derneği (TTKD) Başkanı Mehmet Berak, bu kararın serbest piyasa ekonomisine zarar verecek duruma geldiğini söylemekle kimleri korumak istiyor? Burada bir karışıklık yok mu? Serbest piyasa ekonomisinin denetimsiz işlemesi mi amaçlanmakta?

Sayın Berak, burada bireyin aldatılması, iddiaların bilimselliği üzerinde durmuyor. Hiç durmuyor ama! O derneğin adı değişmeli!

Tüketicilerin de bu tür sivil toplum kuruluşlarına daha bir dikkatle yaklaşmalı. Firmanın menfaatlerine daha yakın duran bir kitle örgütü izlenimi veriyor.

Görebiliyor musunuz?

Bir ürünün tanıtılmasında yapılan yanlışları, hataları ve göz boyamaları, neyin ne ile karıştırıldığını...

Bilgi toplumuna böyle mi gidilir!

İnsanların sağlık konularındaki bilgisizliğini istismar ederek; hem bir ürünü pazarlamak, hem de kazanç elde etmek bir toplumun değer yargılarının başka istikametlere hızla yol almasına da yol açar.

Bu reklamlardaki ürünlerin kolesterolü düşürdüğüne dair bilimsel kanıtları istemek hakkımız. Bilgilenme hakımız. Her şeyi bilmek zorundayız. Bu hakkımızı da sonuna kadar kullanmalıyız.

Buna mecburuz...

 
Toplam blog
: 41
: 1238
Kayıt tarihi
: 08.09.06
 
 

Tarihi kent Niğde'de doğdum. Ankara Üniversitesi S.B.F Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldum. Ara..