Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Retina Ekran Nedir?

Retina ekran, Apple’ın cihazlarında kullanılan diğer ekranlardan farklı kriterler bulunduran bir ekran teknolojisidir. Günümüzde hızla gelişen teknolojiyle birlikte ekran teknolojisi de bununla beraber gelişmiştir ve gelişmektedir. Artık kullandığımız ekranlar hem fiziksel olarak hem de fonksiyonel olarak en iyi üstün kaliteyi ve hizmeti verebilmek adına sürekli değişime uğruyor ve artık kullandığımız her cihazda bu özellik öne çıkıyor. Bu ekran teknolojisinin başı tüplü ekranlar olarak denilen CRT (Cathode Ray Tube) ekranlardır. Diğer teknoloji ise OLED ( Organic Light-Emitting Diode) denilen ekranlardır. Bu bahsettiğimiz teknolojiler mp4 ve cep telefonlarında vardır.

Retina Ekran Aslında Nedir?

Retina ekran sanıldığının aksine bir ekran çeşidi değildir. Hatta bir ekran teknolojisi de değildir. Retina ekran Apple'ın Iphone 4 sunumunda ortaya attığı bir satış terimidir ve bir telefon ekranına baktığınızda pikselleri göremeyeceğiniz kadar ekranda piksel yoğunluğunun gerçekleşmesidir. Diğer bir özelliği ise ekrandaki görüntünün farklı açılardan da aynı şekilde görünmesini sağlamasıdır.

Retina Ekranın Farkı

Diğer ekran tiplerine göre çok daha yüksek ve kaliteli bir netlik, görüntü sağlar. Bu özelliğiyle diğer telefonlardan daha çok dikkati çeker. En gerçekçi rengi verir ve diğer ekranlara göre birim başına daha çok pixel düşer. Bu yüzden buna sahip teknoloji aletleri daha paha biçilemez olduğu için değeri artabiliyor.

Retina Ekran Göz Sağlığı İçin Tehlikelisi Var mıdır?

Retina ekranın göze etkisi diğer ekranlardan çok farkı yoktur hatta düşük çözünürlük bu durumu daha fazla etkiler ama retina ekranın öyle bir sorunu yoktur. Retina ekran artık bütün teknoloji aletlerinde vardır. Retina kelimesi olarak geçmese de başka adlar koyarak piyasaya sürenler vardır. Retina ekranı sıfatını apple şirketi patentini aldığı için diğer markalar kullanamaz ve başka adlar koymak zorunda kalmakta olurlar.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 436
Kayıt tarihi
: 13.09.17
 
 

1993 İstanbul doğumluyum. Teknoloji ve bilim alanlarında makaleler yazmaktayım. ..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 5
: 436
Kayıt tarihi
: 13.09.17
 
 

1993 İstanbul doğumluyum. Teknoloji ve bilim alanlarında makaleler yazmaktayım. ..