Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Revizyon Burun Estetiği

Revizyon Burun Ameliyatı Ne Zaman Olunur?

Revizyon burun estetiği başarısız yapılmış veya doğru bir burun estetiği sonrası hastanın burnuna aldığı darbe sonrası oluşan travma ve deformasyona bağlı yeniden düzeltilmesi gereken bir ameliyattır. Elbette ameliyatsız çözümlerle sonuç alınabilir ise ameliyat en son baş vurulması gereken çözümdür. Ameliyatsız çözülmesi mümkün olmayan problemlerde ameliyat kaçınılmaz olabilmektedir. Revizyon burun ameliyatı olacak kişilerin ameliyat

Revizyon Burun Estetiği Doktor Seçimi

Burun estetiği ameliyatlarında hiç bir Hekim yaptığı ameliyatı tekrar yapmak istemez ve ameliyat esnasında tüm deformasyonlara müdahale ederek hastanın istediği sonuç en iyi şekilde sağlanır. Burun estetiği olacak kişilerin özellikle bu estetik hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan veya yanlış bilgiye sahip olan hastaların konu hakkında detaylı bilgi edinmeleri ve en az 3 – 4 farklı doktor tarafından muayene olup görüş almalarını tavsiye ederiz. Doktor seçimi burun ameliyatı olacak kişilerde son derece önemlidir. Alanında tecrübeli, ilgili, burun anatomisinden anlayan bir doktor olması revizyon burun ameliyatı için son derece önemlidir.

Revizyon Burun Ameliyatı Öncesi – Sonrası

Revizyon burunlar sadece doktorun yapmış olduğu müdahale olarak değerlendirilmesi son derece yanlıştır. Burun estetiği ameliyat öncesi ve sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında normalden daha fazla dikkatli olmanız gerekmektedir. Burun ameliyatından 6 ay önce sigara bırakılmalı ve ameliyattan sonra içilmemelidir, ameliyattan sonra sigara kullanımı devam ederi ise yaralar ve şişliler kötü iyileşerek direk sonucu etkileyebilir ve ileri dönemde sigaranın içerisinde bulunan alerjik maddeler ameliyat esnasında küçülmüş olan burun etlerini büyülterek nefes almanızda zorluk çıkarabilir bu durum revizyon ameliyatı olmanıza neden olabilir. Burun estetiği ameliyatı sonra ilk 2 ay çok önemlidir bu süreç içerisinde burun normalden daha fazla korunmalı ve buruna alınacak darbe sonucu burun yamularak revizyon burun ameliyatı olmanıza neden olabilir. Burun içerisi her zaman temiz tutulmalıdır çünkü burun içerisinde oluşacak enfeksiyon burun iyileşme sürecini uzatarak şişlerinizin daha fazla olmanıza bu durum ise burun seklinizin bozulmasına neden olabilir.

Revizyon Burun Estetiği Kimlere Yapılır?

Revizyon burun ameliyatı daha önce ameliyat olmamış bir burun yapısına göre çok daha zordur. Burun içerisinde daha önce ne yapıldığı ile ilgili bir bilgiye sahip olmadığımız için her şey ameliyat esnasında çözülmelidir, burun anatomisini bilmek, kıkırdak ve kemik yapının yeniden doğru şekillendirmesini sağlamak son derece önemli ve zor olmaktadır. Revizyon burun ameliyatı daha önce ameliyat olunmuş ancak istenilen sonuç alınamamış kişiler için uygulanır.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/revizyon-burun-estetigi/

https://www.tasklinik.com/revizyon-burun-ameliyati-gerektiren-5-sorun/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..