Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

20 Ocak '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

RİSK ALMANIN TAM ZAMANI

İŞ DÜNYASINDA RİSK ALMANIN TAM ZAMANI: JÜPİTER KOÇ BURCU'NDA Ağır gezegen döngüleri, İş dünyasında önemli değişimler yaratır. Jüpiter döngüsü, Dünya’da iş dünyası açısından önemli döngülerden biridir. Bir şirketin kuruluş haritasında Jüpiter refah, kazanç kapasitesi, varlık, zenginlik, fırsatlar olarak görünür. Arapça’da Jüpiter’in karşılığı ‘Müşteri’ olarak geçer. Müşteri, ‘zengin kişi’ anlamında kullanılırdı. Jüpiter yaklaşık 12 senede bir turunu tamamlar. 22 Ocak- 4 Haziran 2011 tarihleri arasında Koç Burcu’nda yoluna devam edecek. Önceki turu sırasında 13 Şubat 1999 -15 Şubat 2000 tarihleri arasında Koç burcundaydı. Bu tarihlerde iş hayatında, sektörel ve makro ekonomik olarak neler olduğuna göz gezdirirseniz, şimdi neler yaşayabileceğimiz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Koç vizyonerlik, hız, atılım demektir. Risk almak, yeniliklere atılmak ve hızlı adımlar atmak, bireyselliğini göstermek demektir. Jüpiter Koç Burcunda iken İŞ DÜNYASI NASIL DEĞİŞECEK? (22 Ocak-4 Haziran 2011)

  • Girişimcilik hızla artacak. Gözü kara, maddi kısıtlara rağmen kendi işini yapmak isteyen pek çok girişimci ‘start’ alacak. GENÇ GİRİŞİMCİLER ön plana çıkacak.

  • Hızlı, genç ve biraz da başına buyruk liderler ön plana çıkacaktır.

  • İş atılımlarında risk almak isteyeceğiz. Hızla ilerleyen, risk alan şirketler aldıkları risklerin getirilerini yılın ikinci yarısında elde edebilirler.

  • Satürn’ün Terazi burcu'nda, Jüpiter’e karşıt açı yapması, bu dönemde yeni ortaklıkların başlayacağını, mevcut ortaklıkların ise sorgulanacağını söylüyor. Eğer ortaklık yapısı güçlü ise daha kuvvetlenerek devam edecektir. Ancak bir süredir zayıf halkalar varsa ilişki kopabilir.

SEKTÖREL DEĞİŞİMLER, YENİLİKLER:

  • Otomotiv sektöründe inovatif yatırımlara girilebilir. Hız ön plana çıktığından çok hızlı arabalar, uçaklar hayatımıza girebilir. Otomotiv sektörü büyümeye devam edecektir.

  • Spor ve spor bağlantılı sektörlerde ve faaliyetlerde artış sözkonusu olabilir. Yeni tarz ve bireysel spor dalları ortaya çıkacaktır.

  • Gençlere yönelik olan ürünlerde yenilikler hayatımıza girebilir. Hızlı, çoşkulu, hareketli ürünler bireysel olarak kullanıacak, kişisel olacaktır.

  • İster dekorasyonda, ister kıyafetlerde, kırmızı ve tonları daha yüksek satış grafiği izleyecek ürünler olarak öngörülebilir.

Sakıp Sabancı gibi bir çok doğal liderin Koç burcu olduğunu unutmayalım. Jüpiter Koç burcuna geçtiğine göre yeni ve güçlü liderlere iş dünyası kapısını aralayacaktır.

 
Toplam blog
: 35
: 1716
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Doğan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı ..

 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara