Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '11

 
Kategori
Futbol
 

River Plate küme düştü!

River Plate küme düştü!
 

Hayatta her şey vardır: Ölüm kaza ...Hatta yolda yürürken bile başınıza saksı düşüp te ölebilirsiniz. Ya da kız arkadaşınız sizi aldatabilir. Bu durum karşısında yapabilecek tek şey; sabırdır. İşte futbol da böyle bir şeydir. 

Futbol hayata benziyor. Arjantinin köklü klüplerinden River Plate küme düştü. Play off'un ilk maçında Cordobaya 2-0 yenilen River, rövanş maçında ise 1-1 berabere kalarak küme düştü. River Plate'in kümede kalması için 2 fark yapması yetiyordu ;ama yapamadı. 

Maçtan sonra ise River plate sokakları savaş alanına dönmüş. Sokaklar bir harpten çıkmış gibi allak bullak içinde olmuş. Fanatik taraftarlar da her yere saldırarak öfkelerini kontrol edememişler. Yendiğin zaman nasıl seviniyorsan, üzüldüğünde de bir o kadar sakin olmak gerekir. 

River Plate'in ezeli rakibi Boca juniours maçtan önce'' Riversız bir lig olamayacağını ve bunun için de River'ı tutacaklarını söylemiş''. Efsane futbolcu Maradonanın( Boca'da oynamış bir zamanlar) da , '' Rıverın küme düşmesini istemediğini söylemiş''. Maç bitiminde Bocalı taraftarlar zengin klübü Rıverın cenazelerini kaldırmışlar. Bir anlamda dalga geçmişler. 

Boca artık öksüz( bir süreliğine) kalmıştır. Bildiğiniz gibi Boca-rıver derbisi dünyanın en iyi derbilerinden bir tanesidir. Bocalılar, Rıverlılara ''tavuk'' derler. Onlara göre Rıverlılar ''korkak bir tavuktur''. Rıverlılar ise Bocalılara domuz der; çünkü Bocalıların stadının domuz gibi koktuğunu iddia ederler( Domuz dediklerini biliyorum ama nedeninden pek emin değilim). Rıver plate '' zenginlerin klübüdür''. Bocalılar ise Fakirlerin... 

Eskiden Rıverlılar, Bocalılarla otururlarmış. Ne zaman Rıver zenginleşmiş. Bocalıların yanından ayrılmış. O zamandan beri Rıver ve Bocalılar düşman gibilermiş. Hatta taraftarlar birbirlerinden nefret ederek arkadaşlık yapmazlarmış.Rıverlılar ve Bocalılar birbirlerine '' Bir rıverlı veya bir bocalı arkadaşım olacağına öleyim daha iyi derlermiş''. Bocalı bir gün şöyle demiş'' ben öldüğümde cenazemi rıver bayrağıyla örtün. Öldüğümde dünyadan bir pislik gitti desinler'' demiş.  

Sportif olarak Rıver plate daha iyi durumdadır.Rıver'ın 33 şampiyonluğu vardır. Boca'nın ise 23 şampiyonluğu vardır. Arada 10 şampiyonluk fark var. Bocalıların övündüğü tek şey derbilerdir. 15 yıl boyunca Rıver'ı Boca'da yendiğiyle övünürler. 

Bir maçta Rıver plate Bocayı 2-0 yenmiş. Bunun hıncını alamayan Bocalılar , iki Rıver plateli futbolcuyu öldürerek maçın sonucu 2-2 oldu diyerek futbolun sadece futbol olmadığını göstermişlerdir. Ne oldum değil ne olacağım demeli. İlerleyen senelerde '' zengiler'' lige tekrar çıkarak muhteşem bir dönüş yapacaktır. Bu onları daha da güçlendirecektir. Türkiye'de dört büyüklerden birinin küme düştüğünü hayal edin. Bence bir şey olmaz. Herkes işine bakar. 

Dünyada bu olaylar olurken ülkemde transfer haberlerinden geçilmiyor. 

Gs - Fb -Bjk-Ts taransfer yapmakla meşgul oluyorlar.  

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..