Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Roberto Carlos ve incir tatlısı

Roberto Carlos ve incir tatlısı
 

Başlığa bakıp da Roberto Carlos ile incir tatlısının ne ilgisi var, demeyin! Ben şimdi öyle bir ilgi kuracağım ki, hem de tek bir sözcükle... Her ikisi de BEREKET demek. Son üç gündür en çok okunan 3 - 4 blog Roberto Carlos' u anlatıyor. Erdoğan Bey muhalif bir yazı yazmış ama olsun. Ona o yazıyı yazdıran yine bu transfer. Demek ki sadece resimler etkili değilmiş çok okunmak için. Adam kendisi gelmeden bereketi geldi. Tüm ülkemiz adına gurur verici. Bizim adımıza da -:)))

Ben bu ikinci yazıyı neden yazıyorum? Birileri futbol yazılarıma bakıp er kişi olduğumu düşündüler sanırım, "abim" demeye bile başladılar. (Galerilerimde onca feminen örnekler ve elişleri olmasına dikkat etmeden) Eğer yanlış anlaşılma olduysa bile düzeltme yoluna gidilmedi. İnşallah öğrenci kağıtları da karışmıyordur, öğretmenim!!!

En iyisi ben bu arada konu değişikliği yapayım. Güzel bir incir tatlısı tarifi iyi gider gündeme, değil mi? Tarhana çorbası ve keşkek bloglarından sonra. Hem resim aramama da gerek yok, dosyada var. Resim % 100 özgün.

İncir yaş iken daha çok sevilen ve tüketilen bir meyve, en azından bizim evde. Aydın'da oturan akrabalar da olunca kurusu hiç eksik olmuyor. Yemiş olarak çok tüketilmiyor ve dolaplarda yer tutuyor. Birkaç kez denedim bu tarifi yapılışı kolay ve beğenildi.

Gelelim incirin nimetlerine:
İncir tüm mitolojilerde verimliliğin ve doğurganlığın sembolü. İncir yaprakları ise Yunan Mitolojisinde onur verici hediye olarak kabul ediliyor ve olimpiyatlarda kazanan sporculara hediye ediliyor.(Bak yine bağlantı kuruldu bizim saygın sporcu ile.) Eski uygarlıklardan Lydia'da ise incir, yaşamın on temel nimetlerinden sayılıyor. (Tühhh bu uymadı 11 olsa bizim futbol takımıyla bağlantı kuracaktım.)

Ben lafı fazla uzatmayayım, anlatmaya başlayım...Ve işte karşınızda incir tatlısı, hadi kolay gelsin!

Ölçüler 30 tane kuru incire göre. Önceden ılık suyla ıslatın. İyice yumuşamasın, başkısımlarını kesin ve içini dövülmemiş cevizle doldurup tencereye dizin. Bir su bardağı şeker ve birbuçuk su bardağı su ile kaynatın, suyunu çekip reçel görüntüsü alana kadar. Soğuduktan sonra hindistan cevizi ya da tarçın ile süsleyebilirsiniz. Bir-iki karanfil katmayı da unutmayın! Afiyet şeker olsun!
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..