- Kategori
- Gündelik Yaşam
Römorkte insan taşıma ölüme davetiyedir.

Ramazan ayının son günlerine girdiğimiz, bayram sevincini yaşayacağımız şu günlerde insanın aklına haliyle yolların yoğunluğu ve hiç istemesek de meydana gelmesi muhtemel trafik kazaları geliyor. İnsan ürperiyor. Sadece düşünmek bile insanı şimdiden rahatsız ediyor.
Her bayram sonrası medyadaki ‘’Yollar kan gölü’’ veya ’’bayramın acı bilançosu’’ heberleri ni inşallah bu bayram sonrası okumayız diye düşünürken Düzce’den acı ve düşündürücü bir haber geldi.
Fırtınadan bir kayın ağacı orman işçilerinin üstüne düşmüş, 6 ölü, 15 yaralı.
Hani derler ya bedavadan ölüm. Tıpa tıp bu.
Haberi okumadan bir ihmal olduğu zaten hemen anlaşılıyor. Bir traktör romörkünde 30 kişi.
Aynı geri kalmış Asya, Afrika ülkelerinde rastlanan bir taşıma şekli. Yahu artık böyle eşya bile taşınmıyor, bırak insanı. Böyle bir taşıma şekli Karayolları taşıma kanununda var mıdır?. Yoksa neden buna yeltenilir?. Kim yapar bunu?. Oralarda insanlar hep böyle mi taşınır?. Servis araçları römork mudur?
Bir yandan insanlar emniyet kemeri yok diye ceza öderken yani bu kadar hassasken kurallara!. Diğer yandan insdanların römorklarla taşınması nasıl bir çelişkidir?. Kırrsal kesimde gözden uzak olmak bunu mu gerektiriyor?. O taşıma şeklinde ani bir frende bile insanlar yollara savrulmaz mı? Hangi devirdeyiz?.
Kim düşünecek?.
Daha dün Soma’da ölen 301 vatandaşımızın sebebi bu boş vermişlik, bu bize bir şey olmaz mantığı değil miydi?. Oysa o maden enyetkili kişi tarafından en modern, çağdaş teknoloji ile üretim yapılan bir yer diye söylenmemiş miydi.?. Hayatlarını kurtaracak maskelerin bile devreden kalkmış, oksijen üretmeyen maskeler olduğu anlaşılmamış mıydı?
Ama biz her şeyi çabuk unutan, tedbirli olmayan bir milletiz. Burası insanın bol, hayatın ucuz olduğu bir ülke.
Ne zaman bu geri kalmış ülke ölümlerinden kurtuluruz, işte o zaman kalkınırız ama bu kafayla zor, ancak birbirimizi kandırırız.
Şu bayram üstü kimbilir, kimlerin ocağına acı düştü, kimlerin canı gitti. Yazık.
Romörkle insan taşımak artık insan öldürmeye yönelik suç sayılmalı, hasatın yaklaştığı şu zamanlarda buna müsaade edilmemeli, başka canlar gitmemelidir.
Ölenlere rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına sabır dilerim.
Bu memlekette seçimlerden daha önemli bir şeyin, insan hayatının olduğunu da birileri artık anlar inşallah.