Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '21

 
Kategori
Bilim
 

RUH’UN KUANTUM KURAMI...

RUH’UN KUANTUM KURAMI VE ŞEYTAN’IN VESVESE MEKANİZMASI ÜZERİNE…
Önsöz
Bir canlıyı, bir cansızdan ayıran şey nedir? Var olan her şey, maddeden ve enerjiden oluştuğuna göre, doğadaki canlı cansız ayrımını yapan nedir? Bilinç nedir? Telefonunuz, bilgisayarınız, taktığınız saat, suluğunuz, bardağınız, bir taş, yemeğiniz, milyarlarca yıl beklesek, bir canlıya dönüşebilir mi? Canlılığın özünü teşkil eden nedir? Bir insanı, bir virüsten, bir bakteriden, bir böcekten, bir bitkiden, bir hayvandan farklı kılan nedir? Peki, tüm bu canlıların bilinç-ruh seviyeleri aynı mıdır? Cansız atomlardan, canlı ve bilinçli madde=enerji olarak biz insanlar var olabiliyorsa, aynı şekilde saf enerjiden oluşmuş bilinçli canlılar olamaz mı? Ya da neden olamasın? Bilinç, beyindeki nöronlar arasındaki iletişime indirgenecek kadar basit bir olgu mudur? Uyuduğumuzda neden bilincimizi kaybederiz? Nöronlar arasındaki iletişim, uyuduğumuzda kopmakta mıdır? Bir annenin kendi çocuklarının hislerini hissediyor olmasının nedeni nedir? Bazı durumlarda bir olay gerçekleşmeden önce o olay ile ilgili bir şeyler hissediyor olmamız ne anlama gelmektedir? İkizlerin, bazı durumlarda, aralarındaki uzaklık ne olursa olsun aynı anda aynı hisleri paylaşıyor olmasının nedeni nedir? Dejavu nedir? Haberci rüyalar nedir?
Bir şeyi hissetmek ne anlama gelmektedir? Hissiyatlar, sevgi, aşk, nefret gibi tüm duygular, sadece hormonların insanda yarattığı şeyler midir? Hormonlar yok olursa duygular da mı yok olur? Bir şeyi hissettiğimiz için mi hormonlar salgılanır yoksa hormonlar salgılandığı için mi bir şeyleri hissederiz? Aşık olmak için önce bir hormonun mu salgılanması lazım, yoksa aşık olduğumuz için mi hormonlarımız salgılanır? Soyut şeyler mi maddesel şeylere hükmeder yoksa maddesel şeyler mi soyut kavramları yaratır?
Beynimizin içinde yer alan düşünceler, soyut yapılar mıdır? Beynimiz içinde ne kadar yer kaplamaktadırlar? Düşünce nedir? Beynimizin içinde olduğunu düşündüğümüz olumlu ya da olumsuz düşünceler, vücudumuzu/maddeyi nasıl etkilemektedir?
Bir atom içerisine, bir molekül içerisine hapsolmuş bir elektronun davranışı nasıldır?
Bir atomun çekirdeğini saran elektronlar, hangi hız ile hareket etmektedirler?
Atomun çoğunluğu boş iken maddeye madde özelliğini kazandıran nedir?
Bir atomun çekirdeğini oluşturan atom altı parçacıkların hızı nedir?
Peki, bir atomu atom yapan kuvvet alanlarının fonksiyonu nedir?
Kuvvet alanları olmadan bir atom var olabilir mi?
Peki kuvvet alanlarından hangi birini göz ile görebilmekteyiz?
Göremediğimiz bir şey, yok, demek midir?
Manyetik alanları gözle görebilir miyiz?
Elektrik alanlarını gözle görebilir miyiz?
Yerçekimini gözle görebilir miyiz?
Bunların hiçbirini gözümüzle göremeyiz, ancak tüm bunların varlıklarını dolaylı olarak bilir ve varlıklarını kabul ederiz: Manyetik alan, demir tozlarına hareketlilik verir. Elektrik alan, elektrik yüklerini çeker ya da iter. Çekim kuvveti, kütleleri birbirine doğru ve bizi de yere doğru çekererek yaşamın var olması için kaçınılmaz kuvveti oluşturur.
Kuantum fiziği açısından bir molekülün ya da bir atomun oluşturmuş olduğu bir potansiyel alan içerisinde hapsolmuş bir elektronun ya da parçacığın hareketi, kutuda parçacık problemi olarak ele alınır ve bu şekilde çözümlenir. Bir potansiyel kuyusu içerisine hapsolmuş bir parçacığın enerjisi, her enerji değerini alamaz. Parçacığın sahip olacağı enerji değerleri, belli değerler alacak şekilde kuantalanır. Aynı şekilde bu potansiyel kuyusu içerisine hapsolmuş parçacığın ya da serbest bir parçacığın grup hızı ve faz hızı birbirlerinden çok farklı değerler alacak şekilde var olurlar. Bir parçacığı tanımlamak için kullanılan farklı tek tek dalgaların hızı, faz hızı, ışıktan çok hızlı değerler alabilirken, bu dalgaların toplamının oluşturduğu dalga grubunun hızı, grup hızı, ışık hızından çok daha düşük değerler almaktadır. Yani, parçacığın içini oluşturanlar, fazları, farklı farklı görünürken, dışında gördüğümüz, tüm fazların, değişkenlerin, olasılıkların tamamının üst üste binmesiyle oluşan, yaratılan şey, çok farklı olmaktadır.
Peki, bedenimiz içerisinde hapsolmuş olan ruhumuz/nefsimiz de aynı şekilde bir potansiyel kuyusu içerisinde hapsolmuş bir parçacık/bir elektron gibi davranıyor olamaz mı? Bu ruhun, bu beden içerisine hapsolmasıyla oluşan farklı faz durumları, farklı enerji değeri durumları söz konusu olamaz mı? Bir potansiyel kuyusu içerisine hapsolmuş bir parçacığın/bir elektronun bu potansiyel kuyusunu tünelleme süreci ile geçebilmesi olası iken, ruhun da bu bedeni bir tünelleme süreci ile aşması, bedenden çıkması olası mıdır? Ruhu, bedene bağlayan görünmez kordon ne olabilir? Bu kordonun önemi nedir? Uyku sürecinde ruhun bedenden dışlanması, çıkması bir tünelleme süreci midir? Ölüm, ruhun bedenden tamamiyle dışlanması, nasıl bir süreçtir?
Bu yazı kapsamında ruhun, şeytanın ya da vesvesenin var olduğu ispatlanmaya çalışılmamaktadır, sadece ruhun, şeytanın ya da şeytanın verdiği vesvesenin var olabilme olasılığının göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulanmaya çalışılmaktadır. Bilimin amacı ve aklın yolu asla, doğrudan bir şeyi reddetmek değildir, var olan her şeyi sorgulamak, anlamak ve altında yatan gerçeği öğrenmeye, görmeye çalışmaktır. Bu yolda her zaman için yanlışlar olabilir, olacaktır da, ancak tuğla tuğla örerek gerçekliğe ulaşmak en doğru yolda bir meşaledir.
Lütfen kitabı okuyunuz:
 
https://drive.google.com/file/d/125k86DIcjzAsG_TJiqycrN6BzpwfmBVR/view?usp=sharing
 
 
Toplam blog
: 13
: 391
Kayıt tarihi
: 16.10.12
 
 

Meslek: Mühendis, Araştırmacı yazar İlgi Alanı: Bilim, Felsefe, Din, Psikoloji, Paranormal bi..