Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '12

 
Kategori
İnançlar
 

Ruhum artık çırılçıplak

Ruhum artık çırılçıplak
 

Ölüm, insanoğlunu adı geçtiğinde, kelime telafuzunda bile ürpertmiştir. Nedir ölüm korkusu, toprağın altına girmekmi, yaşadığı süreyi birlikte paylaşamak istediği kişilerin, bu süreçte kendine eşlik edemeyecek olması mı?

Bedenimizde ki herhangi bir organımız, örnek verecek olursak ağrıyan dişimiz, dişçiye gidip çektirinceye kadar büyük ızdıraplar verir. Çekilinceye kadar ızdırabı devam eden dişimiz, ondan kurtulduktan sonra yalnızca boşluğunu hissettirir. Bedenimizdeyken varlığını bildiğimiz dişimiz, yada kangren olup kesilen kolumuz, yokluğunda bir yerlerde çürümeye terk edilmesine rağmen, ruhumuz bu çürümeyi algılamamaktadır. Kesilen kolumuz artık bir cesettir. Atıldığı yerde başına ne gelirse gelsin, böcekte yese, üzerine tonlarca ağırlıkta yüklense, artık bedenimizde olmadığı için hissetmeyiz. Canın olmadığı bölgede artık his yoktur. Ruh olmazsa beden cesettir, cesetten çıkınca ölüm gerçekleşir ve hayatı ortadan kaldırır. Kendi adıma ölümden korkmuyorum, çünkü biliyorum ki hayat farklı bir yerde, farklı bir giysi ile devam edecek. Bu dünyadaki giysimiz, ilk giydiğimiz andan eskime sürecine kadar içinde biz olduğumuz için değerlidir. Biz çıkardıktan sonra elbisenin başına gelenleri ne kadar hissedebiliriz bilemem.

Dinlerde günahlara verilecek cezalar anlatılmasaydı, insanoğlunun hayatı nasıl bir keşmekeşlik içinde yaşayabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Kuralların olmadığı yerlerde oluşan karmaşalar, itiş kakış hayatlar, haklara tecavüzler, barbarlıklar vs. düşük bir yaşam kalitesini doğururdu. Eınstein’ in bir röportajında söylediği cümle çok etkileyici.”Yeryüzündeki şartların düzelmesi, sadece bilimsel buluşlara değil, çok ahlaklı bir yaşama düzeninin gerçekleşmesine bağlıdır.” Muhteşem bir söz değimli?

Kuran ı Kerim’de (İsra,17/85) “De ki ruh, Rabbimin bildiği bir iştir. Size bu konuda pek az bilgi verilmiştir.” denmesine rağmen, içine girdiğimiz beden giysisinin toprak altındaki yokoluş süreci ve kabir azabı hakkında söylenenler, birgün ölümü tadacak olan insanoğlunun, ilave anlatımları, bilemedikleri alem hakkında, net bilgiler veriyormuş gibi ahkam kesmeleri iyice kafayı karıştırmaya sebep olmaktadır. Varolan dinlerin içerikleri, güzel ahlağa ve saygıya davet ediyor. Korkutan, kötülükleri yapmaktan caydıracak ayetleride, caydırıcılık olarak düşünüyorum. Rabbim yarattığı kullarının refahını her şekilde düşünmüş. Yarattığı, uyguladığı her şeyde kesinlikle bir bildiği vardır.

"Yaşayan her canlı mutlaka ölümü tadacak, ve bundan bir yüzyıl sonra dünyada tanıdığımız hiç kimse kalmayacak. "

Hikmetinden sual olunmaz….

 

 
Toplam blog
: 31
: 1109
Kayıt tarihi
: 12.03.11
 
 

Merhaba,ismim Ayşegül Adıbelli Çetin. 3 çocuğa ve onların muhteşem hediyeleri olan 6 toruna sahib..