Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Rulo Pasta , Cake Rolls

Rulo Pasta , Cake Rolls
 

Rulo Pasta , Cake Rolls


Malzemeler

·         3 yumurta

·         1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

·         1 paket kabartma tozu

·         1 su bardağı un

·         1 paket vanilya

Krema için:

·         2 su bardağı süt

·         1 paket vanilya

·         2.5 yemek kaşığı un

·         1 yemek kaşığı nişasta

·         4 yemek kaşığı şeker

·         1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

·         1 paket Krem şanti

Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyarak koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.

Pandispanya için , yumurtaları ve şekeri bir kapta karışım beyazlayana kadar çırpın.
Unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
Tepsiye yağlı kağıt sererek üzerini hafifçe sıvı yağ ile yağlayın.
Hamuru yayın ve 170 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin.
Kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın ve sıcakken keke rulo şeklini verin.
Rulo yaptığınız keki açarak kremanın tamamını üzerine yayın
Arzu  ettiğiniz meyveleri , muz – çilek vb. kremanın üzerine yerleştirin
Tekrar rulo yaparak soğuması için 1-2 saat buzdolabında dinlendirin
Pasta soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerini tamamen kapatın.

Üzerini , rendelenmiş çikolata , meyve parçaları , Hindistan cevizi , erittiğiniz çikolata ile çizgiler ,
arzunuza göre görsel yaparak süsleyebilirsiniz , afiyet olsun .

https://instagram.com/kaan_chocolatier/
kaanchocolatier@gmail.com

 
Toplam blog
: 6
: 211
Kayıt tarihi
: 06.04.15
 
 

Gastronomi ve çikolata ile ilgileniyorum. ..