Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '07

 
Kategori
Futbol
 

Ruslara kışın heberini Fenerbahçe verdi… Liderlik alışkanlığımız olacak; güzel günlere…

Ruslara kışın heberini Fenerbahçe verdi… Liderlik alışkanlığımız olacak; güzel günlere…
 

Fenerbahçe akşam Moskova’da 2-2 berabere kalarak bir puan aldı. Aslında ik puan gitti demek daha doğru. Bu sonuçta güzel.

Fenerbahçe rakibini kendi sahasında yenecekken, ikinci yarı sahneye çıkan Edu Fenerbahçe’nin art arda iki gol yemesine sebep oldu. İstanbul’da rahat kazanacağına inanıyorum sarı kanaryaların. Yeni forma estetik ve güzel. Kalıcı olur dilerim.

Maça gelince.

Maça kontrollü başladı Fenerbahçe.

CSK’nın defansta yaptığı hatayı Alex affetmedi ve daha maçın başında Fenerbahçe’yi öne geçirerek kontrolü eline aldı. Özellikle defansta ve orta sahada rakibe oyun alanı bırakmazken, birde, sürekli kaygan zeminle savaştılar. Bu nedenle bazen kişisel hatalar yaptılar. Deniz, iki tane boş pozisyonda topu rakiplere nişanlayınca kalemizde tehlike gördük.

İyi futbolcu kapasitesini bilir, yaptığı işi sever ve kendini vererek oynar. Deniz, bazen daha fazlasını yapmak isteyince ortaya böyle durumlar çıkıyor.

Kezman, rakibe baskıdan başka bir şey yapmadı, İnter maçında ve bu maçta bire birde bir kere bile rakibini geçemedi. Eğer geçse gol pozisyonuna girmemesi imkansız, ama bir türlü olmuyor. Bence acil bir çare bulunmalı yoksa o kadar çok parayı sadece yaptığı baskı için alması günümüz kontratak futboluna ihanettir..

Carlos iyi ki gelmiş.

Her maç, sol kanattan defansif olsun, ofansif olsun, bütün gücünü sahaya yansıtıyor. Fenerbahçe’ye büyük katkı sağlıyor. Zaten ilk yarı ilk yarı takım olarak kontrollü ve dengeli oynadılar. Ne olduysa ikinci yarı başladığında arka arkaya Edu’nun yaptığı iki hata takımın mağlup duruma düşmesine sebep oldu. Gerçi her futbolcunun başına gelir bu tür şansızlıklar ama bu tip maçlarda işte az hata yapan kazanıyor. CSK, daha maçın başında böyle bir hatadan mağlup duruma düşmüştü. Fenerbahçe yediği iki golden sonra biraz panikledi ama maçı bırakmadı.

İşte sahneye yine ilk maçın golcüsü Devied çıktı. Attığı uzaktan nefis golde ne kadar rakip kaleci koltuk altından golü yese de iyi bir şut çekti.. Futbolda şut çeken kazanır zaten.

Neticede Fenerbahçe rakibinin kişisel hatası ile öne geçmişken, kendi yaptığı kişisel hatalar ile mağlup duruma düşerken, beraberliği sağlayarak lider oldu. Ama daha bitmemiş dört maçta alacağı neticelerle yolunu çizecek.

Bu yol; umut yolu, başarı yolu, şampiyonluk yoluna çıkacak.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..