Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Endişelerimizden kurtulmanın yolları..

Endişelerimizden  kurtulmanın  yolları..
 

İnsanın hayatında değişik korku ve endişeleri vardır. Bunlar değişik zamanlarda, değişik şart ve durum karşısında insanları zor durumda bırakabilir. Yaşamımızın piskolojik açıdan sorunsuz, korku ve endişelerimizden kurtulmuş bir şekilde yaşamamız bizim için hayatta mutlu olmanın bir yoludur.

Endişelerimiz her insanda ayrı ayrıdır, kimimiz ölmekten, kimimiz başarısız olmaktan, yanlız kalmaktan endişe duyarız.

En yaygın endişeler nedir diye sıralayacak olursak;

Yarınki ihtiyaçlarımız için yeterli paranın omayacağı endişesi,

Gelecekte beden sağlığının yitirileceği endişesi,

Yalnız bırakılacağım, reddedileceğimiz ve aldırış edilmeyeceğimiz, sevgi ve arkadaşlıktan yoksun bırakılacağımız endişesi diye sıralayabiliriz..

Enerjimizi yapıcı biçimde kullanmak yerine endişelenerek boşa harcamaktayız. Endişelenme huyunu bir kez kazandıkmı endişeleceke bir şey bulmak hiç zor olmaz.

Endişe alışkanlığının üstesinden gelmenin ilk adımı onunla işimizin bittiğini kendimizde kabullenmektir.

"Endişelenerek vaktimi boşa harcamayacağım" demeliyiz.Kötü bür alışkanlıktan vazgeçerken olduğu gibi ondan vazgeçmeye istekli olmalıyız. Endişeyi alıp, ondan kurtulmak için çaba sarfetmeliyiz.

İnsan oğlu aynı anda iki şeyi birden düşünemez.Bazen öyle hızlı düşünürüz ki aynı anda birçok şey düşünüyormuş gibi gelir, ama aslında bir seferde yanlış bir düşünce üzerinde dikkat yoğunlaşırız.Bir dakika içinde yüzelli fikir yada düşünce geçebilir aklımızdan, ama saniyeden az bir zaman içesinde de olsa, her seferinde bir düşünceyi düşünebiliriz..Bu yüzden endişelerin aklımıza girmesine olanak vermemeliyiz, çünkü bir endişeyi düşünürken diğer taraftan Güç’le dolu olumlu bir düşünceyi dışlamış oluruz.

Artık hepimiz biliyoruz ki bir çok fiziksel hastalığın nedeni endişedir; biliyoruz ki endişe en derin arzularımıza tamamen karşı olan olumsuz düşüncelere kapılmamıza neden olur.Endişe her bakımdan insanlara sorun yaratmaktadır.Onun üstesinden gelmenin en önemli adımı, onun bize hiçbir şey kazandırmadığını, sahibine zarar verdiğini, en büyük arzularımızın gerçekleşmesine engel olduğunu uzun vadede hayatımıza olumsuz etkilerinin olacağını kabul etmek ve bu amaçta onunla mücadele etmektir.

Endişesiz ve istediğimiz gibi bir hayatı yaşamak her insanın hakkıdır. Ama kendimizi hayatın zorlu akışında endişeyi hayatımız içine aldığımızda sorunlar daha çok büyüyecektir.

Onu hayatımızdan çıkardığımızda, düşünmediğimizde, onu istemediğimizde, bize zarar vermesini engellemek için düşüncemizden çıkardığımızda işte o zaman biz endişesiz ve mutlu bir yaşamın adımlarını atmış olacağız.

Kendinize iyi bakın, endişesiz bakın, hep mutlu bakın, hep sevgiyle bakın..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..