Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

1907’ liler bayrağı yerden aldı...

1907’ liler bayrağı yerden aldı...
 

Dün akşam, harika seyirci ve inanmış Fenerbahçe, inatçı İtalyan devi İnter’i nefis bir oyundan sonra 1-0 yenerek üç puan aldı.

Söke söke söke maçı aldı derler ya, futbolu öre öre, göstere göstere aldı: Teşekkürler Fenerbahçe…

Gooooolll! Mü?

Hemde ne gol!

Kaptan Alex rakibine ceza sahası köşesinde öyle bir çalım attı ki adamın aklı çıktı sanki. Yaptığı nefis ortaya Deivid nefis vole vurarak golü attı. Kaçanlar ve direklerde patlayan füzeler tarihi farkın oluşmasını engelledi.

Bence maç 3-0 bitmiştir. Maçtaki tek gol öyle güzel hazırlanıp ağlarla füzelendi ki golün ederi en az üç göllükdü. Üç puana "üçlük" gol.

Seyirci muhteşemdi herzaman olduğu gibi. Hep destek, tam destek sloganıyla futbolcular Fenerbahçe ruhu ile oynayınca rakibin hiç önemi yokdu, kim gelirse gelsin fark etmezdi.

Dün akşam gösterdi ki Fenerbahçe şampiyonlar ligi bayrağını Galatasaray’dan sonra yerden aldı ve yukarılara taşıyacak.

Sahada basmadık yer bırakmayan Fenerbahçe, başta kaptan Alex takımı bir maestro gibi yönetirken, Volkan yine hatasız oynadı, Lugano-Edu ikilisi defansta canla başla mücadele ettiler, Carlos ise ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu ve takıma yaptığı katkı ile ne kadar yararlı bir transfer olduğunu gösterdi. Demek futbolda yürek lazım, ruh lazım, inanmak lazım…

İşte dün akşam Fenerbahçe’de futbolcularda bu ruh vardı. Futbol adına ne yapılması gerekiyorsa yapıldı. Rakiple kora kor mücadele, rakibi her alanda baskı, tek top, kanatlardan orta, şut hepsi vardı: Böyle oynayan Fenerbahçe karşısında kimse duramayacağını tüm dünyaya gösterdi. Ama bu maç burada bitti. Fenerbahçe artık zafer sarhoşluğundan kurtulup, önündeki maçlara bakıp, bütün gücüyle çalışmalılar.

Fenerbahçe’nin Brezilyalıları ile birlikte akşam Boğazda samba vardı; bu samba Türk futbolu için, Fenerbahçe için yapıldı. Öyle güzeldi ki, zevkten dört köşe olduk. Galiba biz bu sambayı çok özlemişiz.

Kaptan Alex’e söylemek gerek, bize bu sambadan sık sık yapsınlar, vallahi yağlarımız eriyor..

Diğer Fenerbahçeli futbolcularda rakibinin şöhreti altında ezilmediler, aksine, futbolun nasıl oynanması gerektiğini herkese gösterdiler.

Ve sonuç olarak; Aziz Yıldırım’ın başkanlığında Fenerbahçe adım adım Avrupa’da başarıya için bayrağı yerden ald! Bize de marşımızı söylemek düştü;

"Mazinde bir tarih yatar, yaşa FENERBAHÇE"
 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..