Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

Rusya'nın Suriye'ye yan gelip yatması...

Rusya'nın Suriye'ye yan gelip yatması...
 

yenisoz.com.tr


Anlaşılan Rusya Suriye’yi yeni genişleme ve sömürme bölgesi olarak görüyor. Belli ki Rusya Suriye’ye gün be gün öylesine yerleşiyor ki; yakında Rus göçmenlerin Batı bölgelerinden başlayarak Suriye’de denize girmeleri, ondan sonra da arazi, ev, apartman alma işlemleri başlayabilir.
 
Rusya, kendi emperyalist düşüncelerini iyice gizleyerek; Önce Ukranya’ya sataştı, bir bölümüne girdi; Kırım’ı  bütün uluslar arası yasaları ihlal ederek ilhak etti. Ve şimdi sıra görülüyor ki Suriye’de… Ama dikkat edin bütün bu etkinlikler hangi Devletin çevresinde oluşuyor? Türkiye Cumhuriyetinin… 
 
Yani Türkiye bir bakıma hem yukardan hem Ermenistan yönünden, şimdi de alttan Suriye yönünden sarıp sarmalanıyor. 
 
İran’da öteden beri Rusya’ya yalakalık edip duruyor. Sanki onun el uşağı. Rusya ne derse Amenna… Rusya’nın isteğiyle Irak’a ve Suriye’e  asker gönderiyor (bu arada bir iki  İran generali de bu yerlerde IŞİD tarafından öldürüldü… İyi mi!) 
 
Rusya ne yapmak istiyor?
 
Rusya, Kırım’dan sonra da, Suriye’ye de çulu serip yan gelip yatmak istiyor. Gerçek amacı bu..
 
Rusya, uzun erimde ABD ile aşık atamayacağını bildiğinden, (AB ülkeleri de bir çok konuda ambargo uygulayıp, onu izole ettiklerinden) ABD ile sanki aynı düşünüyormuş gibi davranıp, kendi bildiğini okuyor… Suriye’ye  önce jetlerini gönderdi; sonra donanmasını gönderdi; sonra da  asker gönderdi… Şimdi de aklını taktığı Bayırbucağı’na Suriye askerleriyle birlikte, 800 Rus askeri başlarında bir generalle bu bölgeyi abluka altına alıp; gece gündüz bombalıyor; güya kendince Türk’lerden Türkmenlerden intikam alıyor.
 
Aslında Rusya buralarda bela arıyor.
 
Dost düşman demeden, bütün Suriyelileri, çoluk çocuk demeden tarıyor, bombalıyor, eziyor.. hedef IŞİD ama maksat  burada ki bütün Müslüman varlığın (bunlar içinde Türkmenler ana hedef) ezilmesidir.
 
Bu arada ABD, Irak Akdeniz arasındaki sınır boyunca uzanan koridoru, Kürtlere teslim etmek için elinden geleni yapıyor.
 
Özetle, Türkiye her yanından kuşatılıyor…
 
ABD, seyrediyor ve bu günkü tutumuyla Rusya ile el ele… Güya IŞİD’e karşılar; ama birlikte Kürtleri adam etmek ve burayı Ruslarla, Kürtlerle birlikte paylaşmak için Ruslarla el ele gizli planlarını uygulamaya koyuyorlar. 
 
Ama Ruslar ne istediklerini biliyor. ABD ise, burada boş gezenin boş kalfası… Açıkça ne halt ettiğini bilmiyor… Obama, gariban, kendi paşalarının, ajantalarının yalancısı… Aslında burada ne olup bittiğinin farkında değil.
 
Rusya, malı yüklenmiş, köşeyi dönmüş… ABD hala “yok bunda bir şey…Her şey çok normal deyip IŞİD’i bombalamaya devam ediyor.
 
IŞİD’de ne yapıp ediyor yaptıkları kötülüklere devam ediyor. Niye? Çünkü Irak’taki, Suriye’deki  Petrol kuyularının bir çoğuna sahip.. Ve paralı askerlerine istedikleri parayı veriyor.
 
Yukardan atılan bombalar onu pek sarsmıyor. 
 
Bu itiraz, bu başkaldırı, bu cinnet nereden doğdu… Doğru görmek gerekir. Irak Cumhuriyeti kurulurken, ABD’nin yardımıyla (veya anlayışsızlığıyla) Irak da en büyük topluluk olan Sünni Cemaat, Meclis dışı, toplum dışı bırakıldı… Adeta aforoz edildi. İllegal hale getirildi. Bu illegal toplum kendi kendisini legal hale getirmek için, kendisi ordulaşmak, çeteleşmek, devletleşmek zorunda kaldı… Bu haksızlık (Irak’da ve Suriye’de) giderilmediği sürece, burada yeni bir devlet kurmak zor olur. İmkansız olur.
 
Biz ne yapıyoruz. Ufak tefek şeyler. Son haber, Rusya’da el konulan gemilere karşılık biz de 27 Rus gemisine el koymuşuz, güya..  bakalım göreceğiz; ne olacak…
 
Putin Türkiye’ye karşı düşmanca tutumunu sürdürüyor. Ama biliyor ki, bu tutumdan kendisi de (Rusya da..) çok zarar ediyor.
 
ABD  , hiç olmazsa bundan böyle akıllı olmalı; Rusların Suriye’ye ilişkin  uzun erimli planlarını sezmelidir. Belli ki, ABD’leri buraları (Irak, Suriye..) bir gün bırakıp gidecektir, ama Rusya’nın niyeti hiç de öyle değil. Esad’ı harcasa bile, bundan böyle Rus yanlısı yöneticiler Suriye’yi Rusya’nın yanında tutacaklar. Ve Suriye bundan böyle Rusya’nın sömürgesi olup çıkacaktır.
 
Suriye’nin yarısı ölüp gittikten sonra Rusya burada barış sağlar ve belli ki Türkiye’nin de en yakın komşularından biri olup çıkar.
 
Diğer yanda, ABD kocaman açılmaz gözlerle olayları seyretmekte ve belli ki : “Bi şey olmaz… Bi şey olmaz..!” diyerek kendini avutmaktadır.
 
İnşallah olmaz. Suriye Ruslara teslim olduktan kelli daha başka ne olabilir ki…
 
Putin, belli ki , herkesi kandırma peşindedir…
 
Valla helal olsun;  Kırım’dan, Ermenistan’dan sonra şimdi de Suriye ha… Sonra neresi?
 
O da işin pastası… Ye babam ye… Bunlar ABD’nin Rusya’ya yeni yıl hediyesi…
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..