Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sabah güneşi

Sabah güneşi
 

Sabah güneşi vardır ya hani, kızıla bürünür gözle görünen her yer. Bulunduğun yere göre ya dağların ardından çıkarır başını mağrur bir tavırla, ya da karşıdaki denizin maviliğine nazire yaparcasına alabildiğine kızıl haliyle arz-ı endam eder. Veya olduğun yerden göremezsin doğrudan, ama karşı apartmanın camlarında bir kızıl renk olur, gösterir kendini. Bazen de bir ormanın yeşillikleri arasından fışkırır, yeşilin üstüne bir yorgan gibi serilir.

Bir umuttur sabah güneşi, hem bugüne dair bir umut, hem de yarına dair bir umut. Gündüzü sunar, aydınlığı sunar, ışığı sunar. Hayat verir, yaşam kıpırdar onunla birlikte. Sıcak bir el olur, ellerini uzatır dünyaya. İçi ısınır insanın, yırtılıp yok olan sadece gecenin karanlığı değildir onun doğuşuyla. Gecenin kasveti de sıcaklığıyla buharlaşır.

Odadaki pencere hatırlanır birden, perde gereksizleşir, aralanır, davet edilir köşe bucak neresi varsa girsin, dolsun diye. Derin nefesler alınır, nefesle birlikte güneş doldurulur ciğerlere. Taptaze başlangıçlar sunar, yeni başlayan gün gibi. Her gün başka bir gündür, her gün en az bir önceki kadar taze.

Gölgeler uzundur, olduğundan büyüktür de, kendine getirir adeta içindekileri keşfetmek için. Gizlenmiş, saklanmış yanlarını ortaya koymaya çalışır sanki upuzun gölgeler. Sabah güneşi güven aşılar bir yandan.

Yorgun düşlere renkler taşır kanatlarında. Karanlıkta renk yoktur, renkler onunla belirir, konar yeryüzüne. Geceleri renkler taşınmıştır, başka ülkelere. Bulur, buluşturur alır getirir hepsini, yerli yerine yerleştirir uykulu gözler daha açılmadan.

Sevgilinin sabah güneşi olması, sevgiliyi sabah güneşine benzetmek de böyle işte. İşte bu, sevgilinin içine doldurduğu yaşama sevincinin bir yansıması. Gözlerinden saçılan ışığın insanın içini ısıtması, karanlıklarına ışık olması. Kanatlarında taşıdığı renklerle bezenir dünya. Umut olur, hem bugüne hem yarına. Karanlık odadaki aydınlık pencere olur sevgili. Işıltılı bir pencere. Soğuk duvarların ışığa aydınlığa, sıcaklığa köprü kurduğu pencere.

Güneşin doğuşunun yeryüzüne yaşattıkları gibi bir doğuş sevgilinin varlığı. Coşku dolu, heyecan verici.

 
Toplam blog
: 88
: 912
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

1969 yılında Tarsus'ta doğdum. İktisat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi mezunuyum. Amatör olara..