Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sabah nasıl kalkarsanız gününüz öyle geçer ;)

Sabah nasıl kalkarsanız gününüz öyle geçer ;)
 

Bir gününüz nasıl geçiyor hiç düşündünüz mü? Sabah kalktınız apar topar giyindiniz. İşe gitmek için evden çıktınız. Eğer uykunuzu da alamadıysanız üfleyip püfleyip otobüs durağının yolunu tuttunuz. Hava da yağmurlu. Yolda giderken hızlıca geçen araba size su sıçrattı. Eve dönecek vaktiniz de yok, otobüs de geldi. Koşarak durağa, otobüse yetiştiniz. Kalabalığın içine karıştınız. Herkes br şeylere öfkeli, homurdanıp duruyor!

İki yaşlı teyze sabah sabah oturmuş Türkiye'yi kurtarıyorlar sanki diye düşündünüz içinizden.

"Aman vallaha halimize çok şükür bak Van'da millet karda kışta çadırda yaşıyor. Biz hiç değilse açıkta değiliz. Zor canım çok zor hayat çok zor! Zaten hükümet de bir sürü yardım yapılacak dedi, hani nerdee? Daha ortada hiçbir şey yok! Ne olacak bu ülkenin hali. Herşey gittikçe zorlaşıyor. Herkes geçim derdinde zaten emekli maaşlarımız da az! ..."

Of içiniz de şişti hadi hayırlı işler!

Geldiniz ofise. Üstünüz başınız çamurlu, doğru lavaboya gittiniz. Temizledikten sonra hemen masanızın başına gidip "Eveet yine başlıyoruz bakalım bugün başka ne aksilikler beni bekliyor?" diye iç geçirerek bilgisayarınızı açtınız.

Durun! Bence hiç o bilgisayarı açmayın! (Zaten açılmazsa da hiç şaşırmayın.)

Kalktığınızdan beri sürekli belki sesli olarak değil ama kafanızda türeterek bir çok olayı kendinize çekmeyi başardınız. Evet hepsini siz istediniz. Bütün gününüzü aksilikler üzerine kodlayıp daha da yaşanacak bir sürü olumsuz olayları farkına varmadan yaşamayı seçeceksiniz.

Bu sabahı, evden işinize gidinceye kadar olan kısmını bir de farklı şekilde yaşamayı seçseydiniz acaba neler olurdu?

Sabah uyandınız. Kalkar kalkmaz aynanın karşısına geçip gülümsediniz. "Ne kadar güzel bir gün, bugün de uyandım şükürler olsun." dediniz.

Güzel bir enerjiyle en güzel elbiselerinizi giydiniz. "Ne kadar güzelim/yakışıklıyım" diye aynada bir daha kendinize bakıp gülümsediniz. Yani kendi kendinizi motive ettiniz. Evden çıktınız. Sizi ıslatan herhangi bir araçla da karşılaşmadınız. Bindiniz otobüse, ilerlediniz arkaya.

Bırakın teyzeler,amcalar ülkeyi kurtarsın. Siz camdan dışarı bakıp, tüm güzel şeylerin farkına varmaya başlayın. Gözünüzü açın ve içinde bulunduğunuz "an"ı yaşayın...

Sevgilerimle

Yeşim AYHAN KUZU

 

 
Toplam blog
: 28
: 6802
Kayıt tarihi
: 12.11.11
 
 

1981 Söke'de doğdum. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunuyum. Başarılı bir okul hayatından sonra..