Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sabah Yorgun Kalmak Fibromiyalji Belirtisidir. Migren ve Fibromiyalji Birlikteliği

Sabah Yorgun Kalmak Fibromiyalji Belirtisidir. Migren ve Fibromiyalji Birlikteliği
 

Fibromiyalji ve Migren Birlikte Hastalıklar!..


Fibromiyalji ve migren her ikisi de tedavisi olmayan hastalıklar grubunda yer almaktadır. Migren çok bilinen bir hastalıktır. Son yıllarda fibromiyaji de eklendi. Migrenlilerin çoğunluğunda fibromiyalji de görülmeye başladı.

Fibromiyalji nedir?

Fibromiyalji yaygın kas ve iskelet sistemi ağrıları, yumuşak kas romatizması  olarak bilinse de sadece ağrı değildir. Aslında bedenin bio-elektriksel olarak çöküşüdür. Matriks sistem gibi çalışan bedenimiz ağırlaşmıştır.  Yaygın ağrılar yanı sıra tiroit, adet düzensizliği, insülin direnci gibi durumlar tabloya eklenmiştir. Tüm sistem ağırlaştığı için yaygın yorgunluk ve ağrılarda vardır.

Fibromiyaljinin belirtileri nelerdir?

Yaygın vücut ağrıları özellikle sırt ağrıları tipik belirtisidir. Kaslarda ve eklemlerde hissedilen ağrı değişebilir yani bedende gezer. En sık boyun, bel, kollar, göğüs, kalça ve bacaklarda hissedilir. Çoğunluğunda migren ve gerilim baş ağrısı da vardır.

  • Ağrılar bedensel çalışma ve yorulmayı hiç sevmez. Çok basit işler –bir alışveriş torbası taşımak bile- ağrılara sebep olur. Soğuk ve nemli havalar olumsuz etkiler. Stres artırır. Uykusuzluk iyi gelmez ama hastalığın kendisinde de uykusuzluk ve uyku kalitesi bozukluğu vardır.
  • Tüm beden ve kaslar çürümüş gibi ağrıyabilir. Hasta kendisine dokunulmasını istemez.
  • Sabahları yorgun kalkılır. Uyku saati çok olsa bile dinlenilemez.
  • Dikkat ve konsantrasyon güçlüğü vardır. Kafası sersem gibidir. Beden ağrırken sanki zihinde yavaşlamıştır.
  • Bedende farklı yerlerde uyuşmalar, karıncalanmalar olabilir. Ayaklarda özellikle yanma ya da hiç ısınmama ve hareket ettirme ihtiyacı ortaya çıkar. Huzursuz bacak sendromunun bulguları vardır.
  • Karın ağrısı, şişlik, kabızlık, ishal gibi mide-bağırsak sistemiyle ilgili şikayetler olabilir.
  • Adet öncesi gerginlik, ağrılı adet dönemleri, adet düzensizlikleri hormonlardaki dengesizliğin bulgusudur. Ayrıca tiroit bozulur, guatr ortaya çıkar. İnsülin toleransı da bozulabilir.
  • İdrara sık çıkma birçoğunda olan bulgudur.

Bu şikayetlerin hepsi aynı anda aynı hastada olmayabilir. Bir bölümünün de olması fibromiyalji lehinedir. Kas ve eklem ağrıları, dinlendirmeyen uyku ve yorgunluk en sık görülen şikayetlerdir.

“Fibromiyalji ve migren 30-60 yaşlar arasında kadınlarda erkeklerden fazla görülür”

Her iki hastalık, her yaşta ve her iki cinste görülebilmekle birlikte en sık 30-60 yaşlar arasında görülür. Kadınlarda daha fazla görülmesinin nedeni hastalıkların nedenleri ve tedavisinden anlaşılabilir.

Fibromiyalji ve Migren nasıl tedavi edilmelidir?

Her iki hastalığın nedeni bilinmiyor olarak genel paylaşım olsa da Gökmen Yaklaşımı nedenleri ortaya koyar ve nedenlerinden çözümler üretir. Her iki hastalık birlikte olan hastalar için bağ dokusu ve diş çene kompleksinden kaynaklı sorunlar mutlaka vardır. Hastaların çocukluğunda geçirmiş olduğu boğaz enfeksiyonlarının oluşturduğu bio-elektrksel hasar bağ dokusunu yani tüm kas ve eklemleri hasarlı hale getirir. Tüm bunların üzerine eklenen balans bozukluğu çözümsüz gibi görünen ağrıların kaynağıdır. Çene eklemi dengesiz ve zorlu çalıştığında tüm kas zinciri bozulur ve ağrıya açık hale gelir. Bu hastalarda diş sıkma –kendileri farkında olmasa da- mutlaka vardır.

Gökmen Yaklaşımı; bağ dokusu bio-elektriksel hasarını nöral terapiyi kullanarak çözer. Beraberinde diğer bozucu alanları –özellikle kadınlarda sezaryen kesi yeri gibi- düzeltir. Tedaviye eklenen gece plağı uygulaması ile hastanın ağrıları sona erdilir. Hormonları dengeye ulaşır. Yaşam kalitesi geriye döner.  Bu tedavinin başarısı için nöral terapiyi bozucu alan odaklı spesifik uygulamak gerekir. Ağrılı yerlere yapılan iğnelerle çözüm olmaz. Gece plağı uygulamasını da gnatoloji bilen protez uzmanı ile çalışmak gereklidir. Pratikte yapılan plakların çoğunluğu etkili tedavi sağlayamamaktadır.

Fibromiyalji hakkında daha fazla bilgi ve tedavisi için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/fibromiyalji/

Migren nedir? http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ sayfasına bakınız.

Gökmen Yaklaşımı nasıl tedavi eder anlayabilmek için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasına bakabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..